Λαμπρός εορτασμός για την 79η επέτειο

Η εκδήλωση για την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών τον Οκτώβριο του 1944 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Mε κάθε λαμπρότητα και με συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του πολιτικού κόσμου και της Αυτοδιοίκησης εορτάστηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η 79η επέτειος της Απελευθέρωσης των Αθηνών από τους Γερμανούς κατακτητές.

Και φέτος τηρήθηκε το τυπικό που ακολουθείται από το 1945. Μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων με εθνικές ενδυμασίες ξεκίνησαν από την πλευρά του αρχαίου ναού κρατώντας την ιστορική σημαία και, πλαισιωμένα από μαθητές και μαθήτριες, την παρέδωσαν στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς. Ακολούθησαν η έπαρση και ο Εθνικός Υμνος.

«Οσο υπάρχει ουρανός και θάλασσα η σημαία αυτή θα κυματίζει στο κοντάρι του κάστρου των Αθηνών» είπε ο κεντρικός ομιλητής Ελευθέριος Σκιαδάς, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Επεσήμανε δε ότι «είναι ιερό καθήκον για τους νεότερους να υπηρετούν τις ύψιστες αρχές που εκπροσωπούν η πόλη των Αθηνών και τα μνημεία της. Διότι η ελευθερία δεν χαρίζεται».

Αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, στον δήμαρχο της Απελευθέρωσης Αριστείδη Σκληρό, αλλά και στην ενδιαφέρουσα ιστορία της σημαίας, που επαίρεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στον ιστό. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του αναφερόμενος στον εμφύλιο σπαραγμό που ακολούθησε την Απελευθέρωση, για να καταλήξει λέγοντας πως «η ενότητα είναι η δύναμη των ελεύθερων ανθρώπων».

Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης μίλησε ο γεν. γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας. Τον πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε η βουλευτής Ραλλία Χρηστίδου. Από την Πλεύση Ελευθερίας παρευρέθηκε η βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Δημόπουλος και η κόρη του Απόστολου Σάντα. Παρέστη και ο Ναπολέων Νέζερ, αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, που έχει δωρίσει τη σημαία στην πόλη των Αθηνών. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα