Κηφισιά: Σε αστυνομικό κλοιό η… θηλυκή συμμορία

Μία 16χρονη και πέντε φίλες της ξυλοκοπούσαν ανήλικες και τους έπαιρναν το χαρτζιλίκι. Στη φάκα η μία, αναζητούνται οι υπόλοιπες

Φόβος και τρόμος για ανήλικα κορίτσια είχε γίνει μια… θηλυκή συμμορία που δρούσε τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Κηφισιάς. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, μια 16χρονη και πέντε φίλες της χτυπούσαν μικρότερα κορίτσια και τους έπαιρναν το χαρτζιλίκι.

Η δράση τους τερματίστηκε το περασμένο Σάββατο, μετά την τελευταία επίθεση της «άγουρης» συμμορίας, σε βάρος δύο 15χρονων κοριτσιών που περπατούσαν στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Παναγίτσας. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν τα μέλη της θηλυκής συμμορίας προσέγγισαν τα δύο μικρότερα κορίτσια, τα έβρισαν και τα χτύπησαν με γροθιές και χαστούκια. Στη συνεχεία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από το ένα κορίτσι και εξαφανίστηκαν.

Οι παθούσες φώναξαν για βοήθεια και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, που άρχισαν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή για να συλλάβουν τις δράστιδες. Σε κοντινή απόσταση, επί της οδού Κολοκοτρώνη, εντόπισαν τη μια ανήλικη κατηγορουμένη μαζί με μια φίλη της, τις οποίες προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισίας. Εκεί αναγνωρίστηκε ως μία από τις δράστιδες της επίθεσης από τη μία παθούσα, που είχε πάει στο τμήμα μαζί με τη μητέρα της. Για τη δεύτερη κοπέλα που είχε προσαχθεί δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος της και αφέθηκε ελεύθερη.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η 16χρονη είχε διαπράξει λίγα λεπτά νωρίτερα μαζί με τα άλλα πέντε μέλη της συμμορίας της και δεύτερη επίθεση σε βάρος ανήλικης. Πρόκειται για μια 14χρονη μαθήτρια, την οποία προσέγγισαν στις 9.50 το βράδυ του Σαββάτου επί της οδού Κολοκοτρώνη, μπροστά σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Τη χτύπησαν με τα χέρια τους και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Η 14χρονη που κλήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς και αναγνώρισε δύο από τις κατηγορούμενες. Από την προανάκριση προέκυψε πως η 16χρονη είχε απειλήσει τον περασμένο Αύγουστο και τρίτη ανήλικη στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντάς της, μάλιστα, τη φράση «μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στην Κηφισιά».

Η 16χρονη, που κατηγορείται για ληστεία, σωματική βλάβη και εξύβριση κατά συναυτουργία, πήρε τον δρόμο για τον εισαγγελέα για την απαγγελία διώξεων, ενώ ακολούθως θα απολογηθεί για τις πράξεις της στην ανακρίτρια Ανηλίκων. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον πέντε κοριτσιών που αναγνωρίστηκαν από μαθήτριες ως οι δράστιδες των σε βάρος τους επιθέσεων στην Κηφισιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα