Ο βιολονίστας που κατασκεύασε φασματογράφο για τη NASA το 2017

Μεταβαίνει τον Απρίλιο στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ για το ηλιακό στέμμα

Με το βλέμμα στραμμένο στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ, στο οποίο αναμένεται να βρεθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, ο επαγγελματίας βιολονίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και »κυνηγός» εκλείψεων Αριστείδης Βούλγαρης κάνει λόγο για μια σημαντική δράση, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα των Ελλήνων αστρονόμων να μελετήσουν ένα ηλιακό στέμμα, γύρω από το οποίο παραμένουν πολλά ερωτήματα.

Ο ίδιος έχει επενδύσει αρκετά χρόνια στην ενασχόληση με την Αστρονομία και πλέον διατηρεί το δικό του μηχανουργείο για να κατασκευάζει ηλιακά όργανα, κυρίως για την ανάλυση του ηλιακού στέμματος. Δικός του φασματογράφος, που κατασκευάστηκε για λογαριασμό της NASA, χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή του φάσματος εκπομπής του ηλιακού στέμματος κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης Ηλίου τον Αύγουστο του 2017 στις ΗΠΑ, ενώ με δύο δικούς του φασματογράφους ταξίδεψε τον Δεκέμβριο του 2021 πάνω από τα θαλάσσια όρια της Ανταρκτικής για να καταγράψει την ολική έκλειψη Ηλίου.

Πλέον οργανώνει το επόμενο… κυνήγι ηλιακής έκλειψης τον Απρίλιο στο Σαν Αντόνιο, βορειοδυτικά του Χιούστον στις ΗΠΑ, με μια ομάδα από Ελληνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, που σε συνεργασία με Αμερικανούς ηλιακούς αστρονόμους θα μελετήσουν το ηλιακό στέμμα, γύρω από το οποίο παραμένουν πολλά αναπάντητα επιστημονικά ερωτήματα. Ανυπομονεί για την αποστολή αυτή, καθώς η συγκεκριμένη έκλειψη είναι πάνω στο μέγιστο της δραστηριότητας του Ηλιου και φαίνεται ότι οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις.


Δείτε επίσης: Οι τρεις Έλληνες «κυνηγοί» εκλείψεων

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα