Επίθεση στον Κούγια από νεαρή δικηγόρο

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, τον κατηγόρησε ότι τη διέσυρε δημόσια και οι τόνοι ανέβηκαν

Από άλλο ένα… θερμό επεισόδιο χαρακτηρίστηκε η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία μία από τις τρεις γυναίκες δικηγόρους που είχαν οριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να υπερασπιστούν την κατηγορουμένη, όταν ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει παραίτηση, επιτέθηκε λεκτικά στον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και εξέταζε τη μάρτυρα υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Carola Garsia de Vinuesa, γιατρό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε τη στιγμή που τα μέλη της έδρας ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα για ολιγόλεπτο διάλειμμα. Τότε η νεαρή δικηγόρος μπήκε στο ακροατήριο και απευθυνόμενη στην πρόεδρο είπε: «Κυρία πρόεδρε, έχω να κάνω μια παρέμβαση, μια καταγγελία για τον κ. Κούγια, ο οποίος με προσέβαλε δημόσια».

Η πρόεδρος, αφού της απάντησε ότι τέτοιου είδους καταγγελίες δεν υποβάλλονται σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αλλά στον αρμόδιο εισαγγελέα, αποχώρησε με τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου από την αίθουσα. Τότε η δικηγόρος στράφηκε στον γνωστό ποινικολόγο που ακόμη καθόταν στα έδρανα της υπεράσπισης, και του είπε: «Κύριε Κούγια, με έχετε διασύρει δύο φορές».

Κούγιας: Κυρία μου, δεν σας γνωρίζω…

Δικηγόρος: Εχετε αντιδεοντολογική και παράνομη συμπεριφορά.

Κούγιας: Τελειώσαμε, δεν σας γνωρίζω, είπα.

Δικηγόρος: Εγώ θα κρίνω αν τελειώσαμε, όχι εσείς. Είστε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, να το ξέρετε. Θα σας κάνω μήνυση.

Κούγιας: Κι εγώ θα σας κάνω μήνυση.

Δικηγόρος: Θα καταθέσω μήνυση σε βάρος σας.

Κούγιας: Καλά θα κάνεις. Αν θέλεις να αποκτήσεις δημοσιότητα, να πας να το κάνεις άλλου.

Δικηγόρος: Δημόσια δεν θα με προσβάλλετε ξανά …

Στο σημείο αυτό ο κ. Κούγιας βγήκε από την αίθουσα και η δικηγόρος τον ακολούθησε, με αποτέλεσμα για λίγο η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους να συνεχιστεί και στον διάδρομο του ακροατηρίου.

Οταν το δικαστήριο επανήλθε στην έδρα, η δικηγόρος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, ενώ ο κ. Κούγιας δεν αναφέρθηκε καθόλου σε όσα προηγήθηκαν με τη συνάδελφό του. Τώρα, σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία, η γιατρός από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξεταζόμενη από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, επανέλαβε ότι θεωρεί απίθανο ο θάνατος του παιδιού να οφείλεται στη λήψη κεταμίνης.


Αρχίζει σήμερα με εμπόδια η δεύτερη δίκη της Ρούλας

Μετ’ εμποδίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας των άλλων δύο, μικρότερων κοριτσιών της, Ιριδας και Μαλένας. Η κατηγορούμενη μητέρα, που ακόμη δεν έχει απολογηθεί στην πρώτη δίκη της για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, θα… μπαινοβγαίνει σήμερα σε διαφορετικές δικαστικές αίθουσες ώστε να δώσει το «παρών» και στα δύο δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, η δίκη της 34χρονης μητέρας για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ιριδας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, είτε θα διακοπεί είτε θα αναβληθεί. Και αυτό διότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει τελειώσει με τη δίκη της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή συνεχίζεται σήμερα και το δικαστήριο αναμένει την απολογία της για να προχωρήσει στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας του. Επιπλέον, ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης, στη δίκη που ξεκινά σήμερα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών του, θα ζητήσει δικηγόρους από τον κατάλογο νομικής βοήθειας ώστε να τον εκπροσωπήσουν στην πολιτική αγωγή. Αναγκαστικά λοιπόν το δικαστήριο θα πρέπει να διακόψει τη συνεδρίασή του, αφού του ορίσει τους συνηγόρους.

Οι κατηγορίες

Σε αυτή την υπόθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που τη θέλουν να έχει αφαιρέσει τη ζωή της Ιριδας και της Μαλένας με απόφραξη των αεροφόρων οδών τους (μύτη και στόμα). Το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση αποδίδει τον θάνατο των δύο κοριτσιών σε ασφυξία, με τους δικαστές να στηρίζουν την κρίση τους αυτή στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα. Οι δυο συγκεκριμένοι ιατροδικαστές κλήθηκαν να επανεξετάσουν τα αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών, τα οποία αρχικά είχαν αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα