Ο Μητσοτάκης… όπως ο Jamie Oliver!

Την εθνική δράση κατά της παιδικής παχυσαρκίας λάνσαρε η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να… σκοράρει, αλλά και να μαγειρεύει street food χαμηλών λιπαρών.

Πρόκειται για πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη UNICEF, με βασικό στόχο να μειωθεί η παχυσαρκία στα παιδιά ηλικίας 2-14 ετών από 37,5% που ήταν το 2019 σε 24,5% το 2025. Η υλοποίηση του προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί με 30.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ταμείο «έχει τόσο μεγάλη σημασία και γιατί οι δράσεις του τελικά κατευθύνονται σε μια σειρά από εφαρμοσμένες πολιτικές που μπορούν να κάνουν τις ζωές όλων μας καλύτερες».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε πως «συμπεριλαμβάνουμε όλους τους σχετικούς φορείς, αναπτύσσοντας ένα διατομεακό, διεπιστημονικό και πολυεπίπεδο πρόγραμμα, ώστε να αλλάξουμε το περιβάλλον που οδηγεί στην εμφάνιση της παχυσαρκίας και όχι απλώς τις ατομικές συνήθειες των παιδιών». Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί μπόρεσε να δημιουργηθεί ένα συγκροτημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με τη UNICEF. «Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι που έχει να κάνει με την εμφάνιση. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους, δεν κάνουμε καμία διάκριση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος. Δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών και αν δεν αντιμετωπιστεί στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως να την κάνει ακόμη δυσκολότερη όταν μεγαλώσουν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε και στην κουζίνα και με την καθοδήγηση του σεφ Πάνου Ιωαννίδη έφτιαξε μία υγιεινή παραλλαγή του παραδοσιακού γύρου με πίτα. Μάλιστα, συμμετείχε και στις αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του κήπου του Ζαππείου και συνομίλησε με νεαρούς αθλητές. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να σουτάρει μαζί με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα