«Ξηλώθηκε» αξιωματικός για το φιάσκο με τον «δράκο»

Καρατομήθηκε ο διοικητής του Τ.Α. Ωρωπού, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο Σύρο, που συνελήφθη για έξι απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε χθες το απόγευμα ο αποκαλούμενος «δράκος των Εξαρχείων», ο οποίος συνελήφθη για έξι απόπειρες βιασμού σε βάρος πέντε γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού. Την ίδια ώρα, σε «φιάσκο» εξελισσόταν για τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές η υπόθεση του 23χρονου Σύρου, που βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες σε σεξουαλικό παραλήρημα και πραγματοποιούσε τη μία αρρωστημένη επίθεση μετά την άλλη, προκαλώντας ακόμα και καρατομήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.!

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, ξηλώθηκε από τη θέση του ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον δράστη. Οσο περνούν οι μέρες τόσο ανοίγει η «βεντάλια» των αποκαλύψεων για τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ασυνόδευτων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο D.I, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος, είχε πέσει στη «φάκα» της Αστυνομίας τον Αύγουστο του 2022, έπειτα από την καταγγελία μιας 75χρονης ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει στην περιοχή του Αλίμου. Υστερα από αυτό, είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις Φυλακές Γρεβενών, όμως τον περασμένο Ιούλιο αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, έχοντας συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος.

Περισσότερα τα θύματα

Μετά τα παραπάνω γεννώνται εύλογα τα εξής ερωτήματα: Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του 23χρονου τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και δεν είχε συμπληρωθεί το ανώτατο χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης, που ανέρχεται σε 18 μήνες; Και για ποιο λόγο το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή κράτησή του για άλλους έξι μήνες, αν και η φύση του εγκλήματος ήταν τέτοια που το πιθανότερο ήταν να την επαναλάβει; Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων» έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής έξι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Αθήνας και τη Γλυφάδα, με τον αριθμό των θυμάτων να αναμένεται να αυξηθεί.

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου ο 23χρονος επιτέθηκε σε μια 18χρονη, που περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα, την έριξε στο έδαφος και άρχισε να τη θωπεύει. Λίγες ημέρες αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 16 Νοεμβρίου αποπειράθηκε να βιάσει μια 52χρονη παθολόγο, όμως τράπηκε σε φυγή όταν τον κυνήγησε ο συνεργάτης της, που άκουσε τις φωνές της.

Η επόμενη επίθεση συνέβη στις 14.30 του περασμένου Σαββάτου, με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι. Οπως φέρεται ότι κατέθεσε η ανήλικη, καθώς κατέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου την πλησίασε ο δράστης και, αφού την άρπαξε από τη μέση, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της! Η μικρή μαθήτρια υπέστη σοκ και άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση, προσπαθώντας να απωθήσει τον ανώμαλο, που, συνειδητοποιώντας ότι κινδυνεύει να γίνει αντιληπτός τράπηκε σε φυγή.

Ποινική δίωξη

Την περασμένη Δευτέρα μια 29χρονη κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων πως ένας άγνωστος την ακινητοποίησε στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά, την πέταξε στο έδαφος και προέβη σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, καθώς κάτοικος της περιοχής άκουσε τις φωνές και έτρεξε να δει τι συμβαίνει, αναγκάζοντας τον 23χρονο να το βάλει στα πόδια. Το τελευταίο «χτύπημα» του «δράκου των Εξαρχείων» έγινε δέκα λεπτά μετά! Εστησε καρτέρι σε μία 27χρονη, που περπατούσε στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και, αφού χίμηξε πάνω της, προσπάθησε να τη βιάσει.

Ωστόσο, το θύμα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του. Μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα είχε καταγραφεί ακόμα μία καταγγελία για επίθεση, αυτήν τη φορά από μία 26χρονη κοντά στο Πεδίον του Αρεως!

Αργά χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα