Οργισμένοι στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Εδωσαν δυναμικό «παρών» στη χθεσινή διαδήλωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «η φοροεξόντωση δεν θα περάσει»

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό είναι σωστό, κάντε τον Κατρούγκαλο και πάλι υπουργό» πραγματοποίησαν χθες μεγάλες διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους αυτοαπασχολουμένους, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οδηγοί ταξί, δικηγόροι, φοροτεχνικοί, έμποροι και άλλοι κλάδοι αυτοαπασχολουμένων «πλημμύρισαν» τους δρόμους, διαμηνύοντας ότι «η φοροεξόντωση δεν θα περάσει», ενώ απαίτησαν την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώθηκαν στην οδό Σταδίου, ύστερα από ξεχωριστές πορείες στην Ομόνοια, στη Μάρνη, στην Ακαδημίας και την Παλαιά Βουλή. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Συμμετείχε πλειάδα βουλευτών και πολιτικών, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη.

Ηχηρό «όχι» είπαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά, στα Γιάννενα και σε αρκετές ακόμη πόλεις, οι αυτοαπασχολούμενοι διαδήλωσαν με μια σειρά από πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις, με μοναδική απαίτηση την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τον λόγο έλαβαν οι πρόεδροι των συλλογικοτήτων, με κοινή συνισταμένη το γεγονός ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, αφού στόχος του δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά το «στράγγισμα» των πιο μικρών επαγγελματιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης επέμεινε χθες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθέτηση των μέτρων, υποστηρίζοντας πως οι αλλαγές στο πλαίσιο φορολόγησης πρέπει να προχωρήσουν. Υποστήριξε δε πως πάνω από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν ζημιές ή μηδενικό εισόδημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα