Αίσχος! Ρεβεγιόν με τουρκικά γαρίφαλα

Οι εξαγωγές προς την Ελλάδα για να «εφοδιαστούν» τα… μπουζούκια θα αγγίξουν τις μέρες των γιορτών τα 5.000.000 «κομμάτια», με έσοδα άνω των $ 2.000.000

Η Ελλάδα έδωσε πέρυσι στην Τουρκία 400.000.000 για να αγοράσει σίδηρο και χάλυβα, ακόμα 400.000.000 για ενέργεια, 220.000.000 για κλωστοϋφαντουργικά και πάνω από 300.000.000 για χαρτί κι ενδύματα. Η βιομηχανία και η βιοτεχνία στη χώρα μας έχουν σχεδόν αφανιστεί, και αναπόφευκτα η Ελλάδα ενισχύει και την τουρκική οικονομία προκειμένου να αγοράζει απαραίτητα προϊόντα και πρώτες ύλες.

Ομως, πλέον δεν παράγουμε ούτε τα στοιχειώδη. Από τα τουρκικά ΜΜΕ πληροφορούμαστε ότι γίνονται εξαγωγές προς την Ελλάδα μέχρι και στα… γαρίφαλα! Το περίεργο είναι ότι αυτά τα χρήματα «δραπετεύουν» από την ελληνική οικονομία προς την τουρκική για λόγους… νυχτερινής διασκέδασης με λουλουδοπόλεμο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εξαγωγέων Διακοσμητικών Φυτών της Κεντρικής Ανατολίας Ισμαήλ Γιλμάζ δήλωσε ότι «η ελληνική αγορά προμηθεύεται από εμάς γαρίφαλα κυρίως την περίοδο των γιορτών, όπως της Πρωτοχρονιάς. Από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει απαγορεύσει το σπάσιμο των πιάτων στα κέντρα, οι άνθρωποι πλέον πετούν πιάτα με γαρίφαλα στους καλλιτέχνες. Για τον κλάδο μας είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος». Ο Γιλμάζ υπολογίζει ότι οι εξαγωγές προς την Ελλάδα θα αγγίξουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα 5.000.000 γαρίφαλα, με έσοδα άνω των 2.000.000 δολάρια, σύμφωνα με το τουρκικό Demirören News Agency.

Με νταλίκες

Τα τουρκικά γαρίφαλα φτάνουν στα ελληνικά κέντρα διασκέδασης κυρίως από την Αττάλεια. Να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για απλή συγκυρία. Το 2014 έφταναν στην Ελλάδα με νταλίκα μέσω Εβρου 500.000 γαρίφαλα κάθε εβδομάδα την περίοδο των γιορτών. Ανάλογες παρτίδες ξεκινούσαν από την Κωνσταντινούπολη για τη χώρα μας με παραλαβές από τα γραφεία τελετών της βόρειας Ελλάδας.

Υπολογίζεται ότι την περίοδο των γιορτών είχαν περάσει από τα σύνορα περισσότερες από 20 νταλίκες. Ανάλογο θέμα είχε φιλοξενήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και η «Daily Sabah». Τότε ο Γιλμάζ δήλωνε ότι «αυτή είναι η νέα εξαγωγική μας επιτυχία με κέρδη από την ψυχαγωγία. Από τις πωλήσεις στην Ελλάδα περιμένουμε κέρδη όλη τη χρονιά πάνω από 3.000.000 δολάρια».

Μπορεί να μην παράγουμε πλέον ούτε τα αναγκαία, αλλά ούτε και τα περιττά, όπως τα… γαρίφαλα για τα νυχτερινά κέντρα, αλλά για τη διασκέδαση και την επιδειξιομανία μας σκορπάμε χρήματα εν μέσω απανωτών κρίσεων ακόμα και στους Τούρκους εμπόρους, που θησαυρίζουν μέσω ελληνικών… μπουζουκιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα