Εισαγγελική έρευνα για το bullying στον 7χρονο

Τρέχουν οι εξελίξεις με την υπόθεση του παιδιού από τον Βόλο, συμμαθητής του οποίου τού κατέβασε το παντελόνι και έγραφε στο κορμάκι του

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του 7χρονου παιδιού από τον Βόλο, που δεχόταν αδιανόητο bullying από συμμαθητή του, που του κατέβασε το παντελόνι και έπαιζε τρίλιζα στο κορμάκι του, καθώς από την Εισαγγελία δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα.

Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε να ληφθούν επιπλέον καταθέσεις από τα δύο εμπλεκόμενα παιδιά, ενώ θα καταθέσουν εκ νέου τόσο οι κηδεμόνες του 7χρονου όσο και οι γονείς του μεγαλύτερου μαθητή που φέρεται ότι άσκησε bullying στον μικρό. Ακόμα, θα ληφθούν καταθέσεις από τη διευθύντρια του σχολείου αλλά και από τα υπόλοιπα παιδιά, παρουσία ψυχολόγου.

Το ανατριχιαστικό αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία την τελευταία εβδομάδα, ενώ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για παρόμοια περιστατικά στο ίδιο δημοτικό σχολείο. Το κουβάρι της κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του 7χρονου παιδιού άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του είδε τα σημάδια στο σώμα του. Η ίδια εξήγησε ότι ο μεγαλύτερος μαθητής κατέβασε το παντελόνι του παιδιού της και ζωγράφισε τα σύμβολα «Ο» και «Χ», από το παιχνίδι της τρίλιζας, στα ευαίσθητα σημεία του σώματός του.

«Τον έβριζε συστηματικά και τον κλοτσούσε, με αποτέλεσμα ο γιος μας να εκδηλώνει άρνηση να πάει στο σχολείο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 7χρονου, που κάνει λόγο για συγκάλυψη από την πλευρά της διοίκησης του σχολείου: «Ο γιος μου τον έδειξε (σ.σ.: τον δράστη του bullying) στη διευθύντρια. Μου είπε “εγώ τον έδειξα αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα” γιατί και τις προηγούμενες φορές που έλεγε “με κλοτσάει” έμεναν στο “μην το ξανακάνεις αυτό”».

Στη συνέχεια εξήγησε πως ο ίδιος έδειξε στη διευθύντρια τα σημάδια που ήταν ζωγραφισμένα στα οπίσθια του παιδιού του κι εκείνη του είπε απλώς «βλέπω μια ζωγραφιά». «Κατάλαβα ότι θέλουν να το κουκουλώσουν γιατί ρώταγε εμένα ποιος ήταν ο επιτηρητής την ώρα του συμβάντος» σημείωσε ο πατέρας και κατέληξε: «Πριν από λίγες ημέρες είχε έρθει λερωμένος από κόλλα στα οπίσθια και στο πόδι γιατί του είχε βάλει αυτοκόλλητα, ενώ τις προηγούμενες φορές ήταν (σ.σ.: το bullying) με κλοτσιές και σπρωξιές».

Η ανατριχιαστική αυτή υπόθεση έφερε στην επιφάνεια και ένα νέο περιστατικό, αφού μητέρα κατήγγειλε πως αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο στα παιδιά της επειδή έπεσαν θύματα bullying, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ψυχολογικά ζητήματα. Οσα καταγγέλλει η μητέρα συνέβησαν πριν από έναν χρόνο, όταν ήταν άλλη διευθύντρια στο σχολείο: «Επειδή έχει μικρό τραυλισμό, τον κορόιδευαν και αναγκάστηκε να γίνει επιθετικός. Αλλαξε σχολείο και είναι διαφορετικός. Αφού ορμούσαν και τον κορόιδευαν και του έκαναν χίλια δυο, αναγκαστικά αμύνθηκε. Και τώρα το παιδάκι έχει ηρεμήσει που έχει αλλάξει σχολείο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα