Στο Εφετείο Αθηνών η δίκη του Ηλία Μίχου

Κατηγορούμενοι ο 53χρονος παιδοβιαστής και η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη θα διεξαχθεί στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου Αθηνών η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, που έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορουμένους τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μίχο και την 37χρονη μητέρα της ανήλικης!

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στις 8 Ιανουαρίου 2024, με τους συνολικά 26 κατηγορουμένους να έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης. Οι συνεδριάσεις για την ανατριχιαστική υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα διεξάγονται στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, καθώς κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων. Η εύρεση κατάλληλης αίθουσας έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, προς αποφυγή όσων είχαν συμβεί σε προηγούμενες πολύκροτες υποθέσεις, όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο. 

Αφού ελήφθη υπόψη «σχετικό έγγραφο του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, από το οποίο συνάγεται η ύπαρξη αντικειμενικής αδυναμίας πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση με αριθμό δικογραφίας ΑΒΜ ΑΑ2022/986 τόσο στην Αίθουσα 1 του νεόδμητου κτιρίου του Ειρηνοδικείου Αθηνών όσο και στις λοιπές αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της οδού Δέγλερη 4, καθώς και στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων», αποφασίστηκε τελικά η διεξαγωγή της στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου Αθηνών. Οπως τονίζεται ακόμη στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το δικαστήριο θα συνεδριάζει «κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, εκάστης εβδομάδας, ενώ, κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη εκάστης εβδομάδας ο διευθύνων τη συνεδρίαση δικαστής θα μπορεί, εάν απαιτηθεί, να διατάσσει τη διεξαγωγή της δίκης στις υπάρχουσες αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών». 

Στο σκαμνί θα καθίσουν λίγο μετά την έλευση της νέας χρονιάς ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της 12χρονης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση ανηλίκου. Ο παιδοβιαστής μαστροπός Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει επιπλέον για την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπ’ αριθμόν 2865/2023 παραπεμπτικό βούλευμα, η κατηγορούμενη, η οποία αρνείται τις αποδιδόμενες πράξεις, διέθετε αντί αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στη δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό. Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες» του Μίχου, που πλήρωναν για να συνευρεθούν σεξουαλικά με το άτυχο κοριτσάκι και οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα