Πήρε προθεσμία η «Μήδεια» της Βέροιας

Η 37χρονη, που χτύπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών παιδί της, θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας οδηγήθηκε χθες η 37χρονη «Μήδεια», η οποία ξυλοκόπησε βάναυσα μέχρι θανάτου το μόλις εξίμισι μηνών αγοράκι της, μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο μεγαλύτερων αδελφών του, ηλικίας 6 και 7 χρόνων, αντίστοιχα. Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατόπιν παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και ότι όλα έγιναν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Μέσω του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα στον ανακριτή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Εδιωξαν τον πατέρα

Η κηδεία του άτυχου βρέφους έγινε χθες σε κλίμα βαθιάς οδύνης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι Ημαθίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν εψάλη εξόδιος ακολουθία, καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο, αλλά ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς και οι συγγενείς της 37χρονης παιδοκτόνου απαγόρευσαν στον πατέρα του εξίμισι μηνών βρέφους, ο οποίος δεν έχει επαφές με τη μητέρα, να παρευρεθεί στην κηδεία, αναγκάζοντάς τον να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο. «Τον κάλεσα να έρθει στην κηδεία, ως όφειλα. Μόλις έφτασε στα 30 μέτρα, άρχισε να μας βρίζει… Τον κυνήγησα και τον έδιωξα» δήλωσε ο παππούς του μωρού. Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί, που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Με το μπιμπερό

Τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο βρέφος, το οποίο δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας προχθές το μεσημέρι, είναι ανατριχιαστικά. Σύμφωνα με το σάιτ thesstoday.gr, στο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι η 37χρονη «Μήδεια» της Ημαθίας πιθανότατα χρησιμοποίησε, εκτός από τα χέρια, το μπιμπερό του μωρού, για να το χτυπήσει στο πρόσωπο! Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της 37χρονης, τα οποία ειδοποίησαν έντρομα τους παππούδες τους. Κατά πληροφορίες, βλέποντας η βρεφοκτόνος τους γονείς της να ανοίγουν την πόρτα και να αντικρίζουν βαριά τραυματισμένο το άτυχο βρέφος, ενώ τα ουρλιαχτά των εγγονών τους έσκιζαν τη μεσημεριανή γαλήνη, τους είπε ότι δεν σκότωσε εκείνη το μωρό, αλλά «ο Οξαποδώ»!

Περιγραφές-σοκ!

Σοκάρουν οι περιγραφές ενός αυτόπτη μάρτυρα για όσα αντίκρισε μέσα στο σπίτι όπου γράφτηκε η τραγωδία. «Ακουσα ουρλιαχτά. Την άκουγα (ενν. 37χρονη) να φωνάζει: “Το μωρό μου!” Κατέβηκα και βλέπω να το κρατάει αγκαλιά ξυπόλυτη, σε έξαλλη κατάσταση. Η αδελφή της ούρλιαζε στο απέναντι μπαλκόνι. Πλησιάζω να δω και τα μάγουλα του μωρού είχαν αίμα. Τα χείλη ήταν μελανιασμένα, βάζω δάχτυλα στον λαιμό να δω αν είναι ζωντανό. Το βλέμμα της ήταν απλανές. Μου λέει: “Δεν είναι τίποτα. Είναι βρικόλακας. Αν του βάλεις αίμα, θα συνέλθει”. Αμέσως έρχεται ο παππούς με τη μαμά της. Δεν μας έδινε το παιδί με τίποτα. Τελικά, κατάφερα εγώ να πάρω το παιδί. Το δίνω στη γιαγιά και μετά με τον παππού το πήγαν στο νοσοκομείο» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Mακροχωρίου Βαλάντης Αθανασιάδης τόνισε: «Ηταν μία ήσυχη και καλή οικογένεια. Η κοπέλα είχε τα δικά της προβλήματα. Δυστυχώς, έκανε αυτό που έκανε και έγινε αυτό που έγινε. Απ’ όσο γνωρίζω, την παρακολουθούσε γιατρός την κοπέλα. Είχε επιλόχειο κατάθλιψη από το δεύτερο παιδί». Η 37χρονη ήταν συμμαθήτρια με τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην Κοιλάδα των Τεμπών, τον Απρίλιο του 2003, όταν το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε ξυλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη παιδοκτόνος, που φοιτούσε τότε στην πρώτη λυκείου, δεν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο με απόφαση των γονιών της. Ωστόσο, είδε 21 συμμαθητές και φίλους της να χάνουν άδικα τις ζωές τους επιστρέφοντας από την Αθήνα στο Μακροχώρι, τραύμα που κλόνισε ανεπανόρθωτα την ψυχική υγεία της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα