Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος στον Βόλο

Ο πατέρας που σκότωσε τον βιαστή και εκβιαστή της κόρης του τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία ανακριτή – εισαγγελέα

Στα χέρια του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο καλείται να αποφασίσει εντός πενθημέρου για την προφυλάκισή του ή μη, βρίσκεται πλέον η τύχη του 50χρονου, ο οποίος έστησε φονική ενέδρα στον 33χρονο κουνιάδο του, όταν η 18χρονη κόρη του τού αποκάλυψε πως ο αδελφός της μητριάς της τη βίαζε από την ηλικία των εννέα χρόνων. Χθες, μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν κι έτσι ο 50χρονος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποφανθεί το συμβούλιο.

Στο άκουσμα της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, με μοναδικό όρο να διαμένει στο σπίτι του, οι κόρες του ξέσπασαν σε κλάματα. Νωρίτερα οι δικηγόροι του κατηγορουμένου υπέβαλαν πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι έκλεισε ραντεβού στον κουνιάδο του προκειμένου να ομολογήσει τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της 18χρονης, και πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. «Τον κάλεσα εκεί για να τον κάνω να ομολογήσει. Αυτός, επειδή ήταν τριπλάσιος σε μέγεθος από εμένα, δεν με φοβήθηκε καθόλου.

Δεν με υπολόγισε, με πλησίασε και φοβούμενος πια ότι θα με αφοπλίσει και θα με χτυπήσει, θα με σκοτώσει, εκείνη τη στιγμή πυροβόλησα ενστικτωδώς, χωρίς να σκεφτώ τίποτα» φέρεται ότι τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο απολογητικό υπόμνημα που κατατέθηκε στον ανακριτή. «Νιώθω υπέροχα, όπως υπέροχα νιώθει και όλη η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο εκ των συνηγόρων του 50χρονου Αλέξης Κούγιας μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη μη προφυλάκιση του εντολέα του. Σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο 50χρονος δεν είναι εγκληματίας και ότι δεν υπολόγιζε ότι θα πυροβολούσε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «δύσκολη», καθώς «πρέπει να αναδειχθούν οι πραγματικές συνθήκες του εγκλήματος, αλλά και οι συνθήκες που προηγήθηκαν, όπως και η προσωπικότητα του δράστη», όπως είπε.

Το θύμα φέρεται ότι βίαζε την κόρη του 50χρονου από την ηλικία των εννέα ετών, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να εκβιάζει το 18χρονο πλέον κορίτσι ζητώντας του χρήματα, υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιούσε γυμνές φωτογραφίες της. «Η πύλη εισόδου φαίνεται από το τραύμα, ήταν εξ επαφής. Εκεί μπορεί να οικοδομήσει, εκτός από τον εν βρασμώ ψυχής, και μία συνθήκη οπλιζόμενης άμυνας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αθώωση» κατέληξε ο κ. Κούγιας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα