Απίστευτος εμπαιγμός Αδωνη για το πρόστιμο!

Δήλωσε ότι δεν θα καταργηθούν αυτά που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους, παρά την εξαγγελία που έκανε όταν ανέλαβε

Ενώ τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, με τις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να έχουν αρχίσει να πιέζουν το ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης φέρνει τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία, επιβαρύνοντας τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν με ποσά που αγγίζουν τα 5 ευρώ!

Μάλιστα, σε ένα κρεσέντο αναλγησίας τονίζει ότι τελικά δεν πρόκειται να καταργηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, παρά όσα είχε υποσχεθεί αρχικά με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Αδωνις ξεκαθάρισε αρχικά ότι ο εμβολιασμός στα φαρμακεία με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να στοιχίσει έως 5 ευρώ, ενώ στις δημόσιες δομές θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους άνω των 60 κατά την περίοδο της πανδημίας, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί. Σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για τη διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού».

Κάθε χρόνο

Στη συνέχεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, επισήμανε: «Πρέπει να βγει από τη λογική μας αν πρέπει να κάνουμε την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Οταν ήρθε η πανδημία, η ανθρωπότητα δεν ήξερε τι είναι και μπήκαμε στη λογική του πρώτου εμβολίου, του δεύτερου εμβολίου κ.ο.κ. Πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για τη γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού για τον κορονοϊό και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο».

Αλλαγές στο ΕΣΥ;

Οσον αφορά τους θανάτους από κορονοϊό, ο υπουργός ξεκαθάρισε: «Στους 1.000 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, μόνο οι δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το φετινό εμβόλιο, το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της διενέργειας εμβολιασμών στα φαρμακεία, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, ως πρόσθετο μέτρο προστασίας του γενικού πληθυσμού από τον φονικό ιό: «Σε πολλές χώρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται και στα φαρμακεία. Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντιπάλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης αν ο γιατρός τού λέει να μην κάνει το εμβόλιο».

Επιπροσθέτως, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη μία φορά στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί να πραγματοποιήσει στο ΕΣΥ, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρώτη απόφαση που υπέγραψε για την ενιαία λίστα χειρουργείων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ τόνισε ότι «το κράτος θα έχει την πραγματική εικόνα που υπάρχει σε όλο το ΕΣΥ. Θα μπορούμε να βλέπουμε αν η κατάσταση πηγαίνει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, ενώ σε έναν βαθμό θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και τη διαφθορά».

Κλείνοντας, μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχεται εάν υπάρχουν λαθροχειρίες ή «παραθυράκια» για προτεραιότητα περιπτώσεων από ορισμένους γιατρούς: «Οι γιατροί θα κρίνουν τον βαθμό προτεραιότητας για κάθε ασθενή που περιμένει να χειρουργηθεί και εμείς θα ελέγχουμε. Θα μπορούμε να μετράμε αν μια κλινική έχει περισσότερα επείγοντα χειρουργεία ξαφνικά, ενώ η άλλη κλινική δεν έχει. Στο ΕΣΥ είμαστε όλοι ίσοι και αυτή η ισότητα θέλουμε να φαίνεται». Και πρόσθεσε: «Το 2024 θα είναι το έτος με τις περισσότερες προσλήψεις στο ΕΣΥ και θα γίνουν 6.500 προσλήψεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα