11 έτη σε αστυνομικό «μαϊμού» για 3 βιασμούς

Ο 41χρονος υποστήριξε ότι συνευρέθηκε με τις γυναίκες με τη συναίνεσή τους, ενώ έκανε λόγο για πλεκτάνη που του έστησαν συγκρατούμενοί του

Σε κάθειρξη 11 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ένας 41χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό και βίασε τρεις εκδιδόμενες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τη δολοφονία 58χρονου ψυχίατρου, μαζί με την τότε φίλη του. Ο «μαϊμού» αστυνομικός βίασε τις τρεις γυναίκες τον Μάρτιο του 2021, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του για τη δολοφονία του ψυχιάτρου. Με την ιδιότητα του ενστόλου που προφασίστηκε, ακινητοποίησε τις τρεις εκδιδόμενες και τις κακοποίησε σεξουαλικά. Μάλιστα αφαίρεσε πολύτιμα αντικείμενα από τις γυναίκες.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό για τα αδικήματα του βιασμού και της κλοπής, μετατρέποντας την κατηγορία της ληστείας για την αφαίρεση αντικειμένων από τις παθούσες. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε στη μικρότερη ποινή των 11 ετών και 10 μηνών, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Απολογούμενος ο 41χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με τις τρεις γυναίκες με τη συναίνεσή τους. Μάλιστα απέδωσε τις καταγγελίες εις βάρος του για βιασμό σε πλεκτάνη που του έστησαν πρώην συγκρατούμενοί του στις Φυλακές Τρικάλων για να τον εκδικηθούν, επειδή είχε αρνηθεί να εισαγάγει ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ομως ο κατηγορούμενος δεν έπεισε τους δικαστές με τους ισχυρισμούς του.

Υπενθυμίζεται πως ο 41χρονος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2010, μαζί με την Κουβανή αρραβωνιαστικιά του και πρώην σύντροφο του γιατρού. Το 58χρονο θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένο έξω από το σταθμευμένο αυτοκίνητό του φέροντας πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο κατηγορούμενος και η τότε αρραβωνιαστικιά του είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη. Ομως μετά την προσφυγή τους στον Αρειο Πάγο η ποινή αναιρέθηκε, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το ζευγάρι δικάστηκε ξανά, το δικαστήριο έλαβε το ελαφρυντικό και «έσπασαν» τα ισόβια, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν σχεδόν 11 χρόνια μετά το φονικό. Ομως, όπως φάνηκε, ο άνδρας δεν σωφρονίστηκε και βίασε τις τρεις γυναίκες λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, προσποιούμενος τον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα