Ο σκύλος βρήκε τον Μπάμπη μέσα σε βάλτο!

Το σώμα του 31χρονου, που αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του, εντοπίστηκε στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου μπρούμυτα, δεμένο και καταπλακωμένο από πέτρα για να μην είναι εμφανές, ενώ φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο

Ο τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου γράφτηκε χθες στις βαλτώδεις εκτάσεις της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου χάρη στις ικανότητες του λαγωνικού Echo! Η μύτη του μαλινουά εξιχνίασε την υπόθεση ψάχνοντας μέσα στα βαλτώδη νερά στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε σιγήσει το στίγμα από το κινητό του αγνοουμένου. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Με την ένδειξη του «νεκρόσκυλου», που συμμετέχει στις έρευνες, ο χειριστής και επικεφαλής της ομάδας Anubis, Βαγγέλης Αλεξανδρής, λίγο μετά τις 16.30 υπέδειξε το σημείο και δύτες, οι οποίοι καταδύθηκαν, εντόπισαν τη σορό. Πλέον αναμένονται οι επίσημες διαδικασίες ταυτοποίησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά τη μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου. Την Τρίτη αναμένεται να αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες για την εύρεση του όπλου, αφού, σύμφωνα με την οικογένεια, το θύμα είχε πάρει μαζί του μία καραμπίνα.

Τo καστανό με τη μαύρη μουσούδα μαλινουά, που ακούει στο όνομα Echo, είναι ένα από τα δέκα εκπαιδευμένα με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα σκυλιά, που έχει εκπαιδεύσει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής να μυρίζει πτωματικά υγρά και την αποσύνθεση του σώματος σε έδαφος και νερό. Μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο χειριστής του «νεκρόσκυλου» όμως συμμετείχε στις έρευνες ως ιδιώτης εθελοντής. Η Mollie είναι το πρώτο μαλινουά που έχει εκπαιδευτεί να εντοπίζει πτώματα. Υπηρετούσε έως πριν από δύο χρόνια από κουτάβι στο Π.Σ., καθώς ο χειριστής της ήταν στέλεχος της 1ης ΕΜΑΚ. Ωστόσο βρέθηκε εκτός Σώματος, όταν ο χειριστής της, εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μετακινήθηκε σε πυροσβεστικό σταθμό και πήρε υπό την κηδεμονία του τα σκυλιά που είχε εκπαιδεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το σώμα του 31χρονου εντοπίσθηκε μπρούμυτα σε άσχημη κατάσταση λόγων των αλλοιώσεων που επιφέρει η πολυήμερη παραμονή στον βάλτο, δεμένο και καταπλακωμένο από πέτρα για να μην είναι εμφανές. Παράλληλα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στη σορό του θύματος εντοπίστηκαν πολλά σημάδια από πυρά κυνηγετικού όπλου. Αυτό βέβαια θα το αποσαφηνίσει η έρευνα του ιατροδικαστή, που θα ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου. Στο σημείο μετέβησαν συγγενείς του Μπάμπη Κούτσικου, οι οποίοι αναγνώρισαν -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ενδύματα που φορούσε ο 31χρονος κατά την έξοδό του από το σπίτι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, οπότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.

Στο σημείο έφτασε ο ιατροδικαστής Πατρών, ο οποίος έκανε αυστηρή υπόδειξη να παραμείνει ο χώρος ανέπαφος, ώστε να γίνει αυτοψία. Από το απόγευμα της Κυριακής τρία σκυλιά ιχνηλάτες και το εκπαιδευμένο «νεκρόσκυλο» ερευνούσαν τον χώρο που είχαν υποδείξει οι συγγενείς του 31χρονου. Ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεψαν τη συνέχιση επιτόπιου ελέγχου και το πρωί της Δευτέρας με πλωτό του Λιμενικού ο χειριστής και το εκπαιδευμένο μαλινουά έπλευσαν προς το σημείο σε έρευνα, ενώ από αέρος συνδράμει τις έρευνες και drone με τη συμμετοχή τόσο πυροσβεστών όσο και δυτών. Οι συγγενείς του 31χρονου άνδρα «δείχνουν» τον 51χρονο κρεοπώλη ως βασικό ύποπτο και αναφέρονται στην εμπλοκή περισσότερων προσώπων, κάνοντας λόγο για οργανωμένη εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έχει ομολογήσει.

Ο κατηγορούμενος μετά τη μαραθώνια απολογία του, που άρχισε περίπου στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 50χρονος ακόμα και μετά το τραγικό φινάλε των ερευνών δεν ομολόγησε την πράξη του στον ανακριτή, ενώ η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη, δεδομένων των στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος του. Ο κρεοπώλης μετά την απόφαση για προφυλάκιση βγήκε τρέχοντας από τα δικαστήρια προς την κλούβα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος -μεταξύ αυτών, συγγενείς και φίλοι του 31χρονου- εξαπέλυε ύβρεις. Μόλις ο κατηγορούμενος μπήκε στην κλούβα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε από το σημείο.


Συνεχίζει να πουλάει… τρέλα και αμνησία ο 50χρονος χασάπης

Την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι εκτεταμένες έρευνες στις βαλτώδεις περιοχές του Μεσολογγίου για τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο, ο 50χρονος κρεοπώλης βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Οι αστυνομικοί που κρατούσαν τον κατηγορούμενο σε αστυνομικό τμήμα άλλης περιοχής για λόγους ασφαλείας τον οδήγησαν στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου από νωρίς το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη. Γύρω από τα δικαστήρια είχε σχηματιστεί κλοιός από αστυνομικούς, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κάγκελα για να εμποδίζουν την πρόσβαση στο κτίριο.

Εκτός από την οικογένεια του 31χρονου έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί και πολίτες, οι οποίοι φώναζαν: «Πού είναι ο Μπάμπης;» Μάλιστα, η ενημέρωση για τις τραγικές εξελίξεις έγινε στον τηλεοπτικό αέρα, με τη μητέρα του 31χρονου να λυγίζει και τα παιδιά της να προσπαθούν να τη συγκρατήσουν. Ο κρεοπώλης από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ενώπιον των Αρχών τηρεί σιγήν ιχθύος. Αρνείται όλες τις κατηγορίες, παρά τις εμφανείς αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει. Μάλιστα, αμφισβητεί ακόμα και τα στοιχεία από τα στίγματα των κινητών. Με λίγα λόγια, «πουλάει τρέλα», κάνοντας την πλευρά του θύματος να εκτιμά ότι κρύβονται κι άλλα άτομα πίσω από τον θάνατο του 31χρονου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος, είχε σχολιάσει σχετικά: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την άποψη πως πρόκειται για μία πράξη όπου συμμετέχουν πολλοί δράστες. Δεν πιστεύω πως μέσα σε 50 λεπτά ο άνθρωπος αυτός μπορούσε να το κάνει. Και το καταγγείλαμε. Θα έχουμε μέλλον στην υπόθεση και πολλές εκπλήξεις».

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του κατηγορουμένου, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του. Αναφορικά με τον κρεοπώλη εξαρχής οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πολλές αντιφάσεις. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας και στίγματα τηλεφώνων έδιναν διαφορετικά δεδομένα από όσα υποστήριζε ο ίδιος. Από την πρώτη του προσαγωγή για την υπόθεση ο 50χρονος κρεοπώλης υποστήριζε πως έχει ένα κενό μνήμης 50 λεπτών επειδή έκανε χρήση ουσιών.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όμως, που βγήκαν καθαρές, έδειξαν πως πάλι δεν έλεγε την αλήθεια. Ακόμα ένα καθοριστικό στοιχείο ήταν η καταγραφή από κάμερα ασφαλείας της διαδρομής του αυτοκινήτου του. Σε βίντεο φέρεται ότι έχει καταγραφεί να μπαίνει στο χωράφι στην περιοχή Ευηνοχωρίου ή Μποχόρι και να εξέρχεται 50 λεπτά αργότερα από άλλο σημείο. Ο ίδιος το δικαιολόγησε λέγοντας πως άφησε τον 31χρονο για κυνήγι και αποχώρησε. Επίσης, ήταν δεδομένο ότι ανάμεσα στους δύο είχε υπάρξει κάποια διαφωνία σχετικά με χρήματα που χρωστούσε ο κρεοπώλης. Παράλληλα, βαρύτητα είχαν και οι καταθέσεις ατόμων που ανέφεραν ότι ο κρεοπώλης άφηνε να εννοηθεί πως είχε δολοφονήσει τον Μπάμπη Κούτσικο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα