Η «Αυγή» έβαλε στην κατάψυξη τη χώρα!

Στα λευκά ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Δεκάδες σχολεία ανά την επικράτεια ανέστειλαν σήμερα τη λειτουργία τους

Κορυφώνεται σήμερα το ψυχρό μέτωπο του καιρού, που σφυροκοπά ήδη από το βράδυ της Κυριακής τις περισσότερες περιοχές της χώρας και πήρε το όνομα «Αυγή», με κύρια χαρακτηριστικά τον χιονιά και το τσουχτερό κρύο. Η χώρα έχει μπει στην… κατάψυξη, με τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας να ντύνονται στα λευκά, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας… δείχνει τα δόντια του και στα νησιά, με βροχές, χιονόνερο και θυελλώδεις ανέμους. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας προέβη σε ισχυρή σύσταση για τηλεργασία προς τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ναύπλιο

Δεκάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια ανέστειλαν σήμερα τη λειτουργία τους, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση, παραθέτοντας μία λίστα με μέτρα προφύλαξης για τους πολίτες. Την ίδια ώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, παραθέτοντας τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν σήμερα από τις χιονοπτώσεις. Ανάμεσά τους είναι η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η βόρεια και η ανατολική Πελοπόννησος, αλλά και η Κρήτη.

Καταφύγιο Καλλέργη – Χανιά

«Στην Αττική τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στις ανατολικές, στις βόρειες και τις δυτικές περιοχές» αναφέρει στο δελτίο, και συνεχίζει: «Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο».

Πάρνηθα

Ηδη από χθες τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν συνθήκες ψύχους στη Βόρεια Εύβοια, που αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων. Πυκνό χιόνι έπεφτε από νωρίς το πρωί στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου και στο χωριό Κοκκινομηλιά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Σε λευκό κλοιό βρίσκεται και το Πήλιο, με το εκεί χιονοδρομικό κέντρο να ανακοινώνει χθες την προσωρινή διακοπή των υπηρεσιών του λόγω χιονοθύελλας.

Εύβοια

Αναφορά στο νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε και ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, υποστηρίζοντας πως η χώρα θα… κοπεί στα δύο. «Περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα της οροσειράς της Πίνδου και νοτιότερα της Χαλκιδικής θα δεχτούν την επίδραση της κακοκαιρίας. Είναι γενικά περιοχές που «βλέπουν» προς το Αιγαίο ή βρέχονται από αυτό. Λευκό τοπίο θα δουν οι κάτοικοι της ανατολικής και της νότιας Θεσσαλίας, στη Μαγνησία θα πέσει μεγάλος όγκος χιονιού, αλλά και προς τη Βοιωτία. Το υψόμετρο της χιονόπτωσης θα είναι περίπου τα 200-300 μέτρα» εξηγεί, και συμπληρώνει:

Λίμνη Μπελέτσι

«Η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (περίπου 500 μέτρα και πάνω), ενώ προς τα βόρεια τμήματα θα δούμε χιονοπτώσεις και πιο χαμηλά, με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300-400 μέτρα και πάνω. Αξίζει, όμως, να εστιάσουμε την προσοχή μας στο βορειοδυτικό τόξο του νομού, γύρω δηλαδή από Κιθαιρώνα και δυτική Πάρνηθα, όπου εκεί ο βορειοανατολικός άνεμος δεν θα ασκεί τέτοια επίδραση, οπότε θα δούμε πυκνό χιόνι και με διάρκεια – και, μάλιστα, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν ημιπεδινές περιοχές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα