Ντροπή: Λουκέτο στα χειρουργεία του Παίδων

Το «Αγλαΐα Κυριακού» αναβάλλει από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου όλες τις επεμβάσεις, ελλείψει αναισθησιολόγων και άλλων ειδικοτήτων!

Σαν κεραυνός έσκασε η ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μέσω της οποίας γίνεται γνωστό ότι μπαίνει λουκέτο στα χειρουργεία από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και άλλων ειδικοτήτων!

Το πρόβλημα ήταν γνωστό, όμως φαίνεται ότι το επισκίασε η συζήτηση περί των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων. Ετσι, τα παιδάκια που είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία μένουν στο «περίμενε».

Την απόφαση για το κλείσιμο των χειρουργείων έλαβε η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα που πραγματοποιήθηκε χθες. Η συνέλευση αποφάσισε ότι δεν μπορούν να διεξάγονται προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων.

Τεράστιο πρόβλημα

Οι γιατροί είχαν χτυπήσει «καμπανάκι» και είχαν θέσει τα αιτήματά τους για προσλήψεις στη διοίκηση και την ΥΠΕ εδώ και μήνες, όμως δεν υπήρξε καμία κίνηση εδώ και αρκετό καιρό. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Παρά τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Ετσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!»

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση των γιατρών επισημαίνεται το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων: «Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τούς επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου».

Τέλος, στην ανακοίνωση οι γιατροί αναφέρουν για την αναστολή των χειρουργείων: «Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του χειρουργικού τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

Σημειώνεται ότι τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά, ωστόσο θα υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις για περιστατικά που βρίσκονται ήδη μήνες στην αναμονή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα