Οργισμένοι οι πλημμυροπαθείς στη Γιάννουλη

Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία έχουν μείνει οι πλημμυροπαθείς στη Γιάννουλη της Λάρισας, πέντε μήνες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Daniel».

Αν και η κυβέρνηση τους είχε υποσχεθεί αποζημιώσεις, αυτές έμειναν στα λόγια, με αποτέλεσμα να βγουν χθες στους δρόμους διεκδικώντας μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πλημμύρας. Οι πληγέντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των παλαιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης για να δημοσιοποιήσουν την εγκατάλειψή τους, καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της περιοχής και στη συνέχεια έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει αδιαφορία στους κατοίκους, εξηγώντας πως, εκτός από τις αρχικές αποζημιώσεις, δόθηκαν χρήματα μόνο για τους κατοίκους των ισογείων των πολυκατοικιών, ύψους 1.200 έως 1.600 ευρώ.

«Απέκλεισε ετσιθελικά τα πάνω από 930 υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει καθολικά. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ με τη λογική ότι αυτά δεν είναι κατοικήσιμος χώρος. Ουσιαστικά δεν έχουμε καμία πρόοδο. Πέντε μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε και τις Εργατικές Κατοικίες εξακολουθούν να παραμένουν τα προβλήματα όπως είχαν» δήλωσε ο κ. Τσιαπλές.

Οι πλημμυροπαθείς είχαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και με τον δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο, τους οποίους ενημέρωσαν για τα προβλήματά τους. Ομως τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος δεν έδωσαν κάποιες απαντήσεις, καθώς η κυβέρνηση είναι αρμόδια για την καταβολή των αποζημιώσεων και άλλα μέτρα, όπως αποκατάσταση του αναχώματος και απαλλαγή των κατοίκων από τις υποχρεώσεις τους για ηλεκτρικό ρεύμα και ανταποδοτικά τέλη.

Οι πληγέντες ζητούν μέτρα για την αποκατάσταση της στατικότητας των Εργατικών Κατοικιών, τα θυροφράγματα και τις συνθήκες καθαριότητας της περιοχής. Οπως λένε, οι κάτοικοι των παλιών Εργατικών Κατοικιών προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. «Προσπαθούμε όλες αυτές τις ημέρες να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι μισοί κάτοικοι των ισογείων έχουν έρθει. Αλλοι φτιάχνουν, άλλοι έχουν μείνει» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα