Παραληρηματική αγόρευση Κούγια κατά πάντων!

«Αμόρφωτοι παρουσιαστές και αυτόκλητοι τηλεϊατροδικαστές έχτισαν καριέρες πάνω σε ένα
ανθρώπινο δράμα» τόνισε ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Παρουσιαστές, γιατρούς, δικαστές, εισαγγελείς ακόμα και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα έβαλε χθες στο «στόχαστρο» ο Αλέξης Κούγιας, αγορεύοντας υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

«Αμόρφωτοι παρουσιαστές και αυτόκλητοι τηλεϊατροδικαστές έχτισαν καριέρες και έφτιαξαν περιουσίες πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα, αυτό της κυρίας κατηγορουμένης. Την καταδίκασαν ικανοποιώντας την ανθρωποφάγο περιέργεια του κοινού» είπε ο κ. Κούγιας, για να συμπληρώσει μάλιστα σε άλλο σημείο της αγόρευσής του με αρκετή δόση ειρωνείας: «Τώρα με το νομοσχέδιο Φλωρίδη μαθαίνω πως πρόεδρος Εφετών αναλαμβάνει ο Ευαγγελάτος, πρόεδρος Πρωτοδικών η κυρία Στεφανίδου και ειδική σύμβουλος του υπουργού η κυρία Κουτσελίνη».

Από τα «πυρά», όμως, του συνηγόρου της 35χρονης δεν γλίτωσε ούτε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία με μια αγόρευση «καταπέλτη» είχε ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά το κατηγορητήριο, ούτε όμως και δικαστές που ερεύνησαν την υπόθεση ούτε οι γιατροί που ενεπλάκησαν στις νοσηλείες του 9χρονου κοριτσιού. «Η υπόθεση αυτή αποτελεί όνειδος για την ελληνική Δικαιοσύνη, η κυρία εισαγγελέας της έδρας, αντί να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο σαν ένα μεγάλο ερώτημα, το αποδέχτηκε εκ των προτέρων σαν την απάντηση και έτσι ακολούθησε αντίστροφη πορεία σκέψης από την ορθόδοξη» ανέφερε ο κ. Κούγιας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η εισαγγελική λειτουργός θεοποίησε τον καθηγητή Ν. Ράικο, ο οποίος εντόπισε την κεταμίνη στο αίμα του παιδιού και διαμόρφωσε άποψη υπέρ της ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου, «παρακολουθώντας τα σχετικά ρεπορτάζ» των τηλεοπτικών σταθμών!

«Η εντολέας μου βρίσκεται κατηγορουμένη λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Τσιάρα, και ενός ανεκδιήγητου εισαγγελέα, που έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση. Και αυτοί βρίσκονταν σε συνεργασία με ανεκδιήγητους γιατρούς και έναν ανεκδιήγητο ιατροδικαστή, τον κ. Μπουζιάνη» είπε ο συνήγορος, καλώντας τα μέλη της έδρας να κρίνουν δίκαια την εντολέα του. Ο κ. Κούγιας ακόμα μία φορά ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν χορήγησε την κεταμίνη στην κόρη της Τζωρτζίνα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και άφησε ξεκάθαρες αιχμές σε βάρος των γιατρών που έκαναν την ανάνηψη στο κοριτσάκι: «Δεν έχετε κανέναν αυτόπτη μάρτυρα που να βεβαιώνει ότι η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε, κατείχε και χορήγησε κεταμίνη και μιδαζολάμη στην Τζωρτζίνα, αλλά δεν έχετε και κανέναν μάρτυρα ιατρό ή νοσηλευτή που να καταθέτει ότι οι ουσίες αυτές χορηγήθηκαν κατά τη διασωλήνωση της ασθενούς» ανέφερε ο συνήγορος της 35χρονης, για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχει σ’ αυτή την υπόθεση ιχνηλάτηση της κεταμίνης, από την πηγή μέχρι την κατάληξή της. Εχετε, όμως, ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό και αδιάψευστο στοιχείο: Οτι το βαλιτσάκι της ανάνηψης που έφερε η ομάδα των γιατρών υπό τον κ. Τζιούβα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περιείχε και κεταμίνη και μιδαζολάμη. Επίσης, έχετε και το δεδομένο ότι η κεταμίνη και η μιδαζολάμη είναι ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της διασωλήνωσης. Γιατί, λοιπόν, στη συγκεκριμένη υπόθεση να δεχτούμε ότι η κεταμίνη – μιδαζολάμη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη και όχι από την ομάδα ανάνηψης;»

Τέλος, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για μεροληψία του δικαστηρίου σε βάρος της εντολέως του, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλα όσα έκανε η κατηγορουμένη θεωρήθηκαν τυπικά, ψύχρα, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά», ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης πήγε και έβαλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο του Ρίου θεωρήθηκε υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης». Η αγόρευση του κ. Κούγια θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα