Ξαναζεί τον εφιάλτη η 14χρονη

Στο Μικτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 4 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη σε β’ βαθμό με κατηγορούμενους τον 48χρονο πατέρα της ανήλικης και έναν 74χρονο συντοπίτη του για τους βιασμούς του κοριτσιού

Φρικτές μνήμες από την άγρια σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο εκδιδόταν σε γνωστούς οικογενειάρχες και επιφανείς επιχειρηματίες της Καλύμνου και της Κω από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών και για μόλις 5 με 20 ευρώ, θα ξυπνήσουν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου στις 4 Μαρτίου 2024 αναμένεται να αρχίσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενους τον 48χρονο πατέρα της ανήλικης και έναν 74χρονο συντοπίτη του!

Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι κατά πλειοψηφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της ασέλγειας με ανήλικο κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, της σωματεμπορίας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 15 ετών αντί αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Στον μεν 74χρονο, ο οποίος φέρεται ότι βίαζε το κοριτσάκι συστηματικά επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια (από τον Οκτώβριο του 2013 ως τον Αύγουστο του 2017), δίνοντάς του ελάχιστα χρήματα, τα οποία παρέδιδε στον πατέρα του, δεν είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, με συνέπεια να καταδικαστεί σε κάθειρξη 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ. Στον δε πατέρα του 14χρονου τότε κοριτσιού είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 χρόνων.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2017, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, έπειτα από καταγγελία της 21χρονης -σήμερα- κοπέλας. Οπως είχε πει η τότε ανήλικη, ο πατέρας της την εξωθούσε στην πορνεία αντί αμοιβής που ξεκινούσε από μόλις 5 ευρώ και έφτανε τα 20 ευρώ! Σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή της, ο 74χρονος την είχε τραβήξει με το ζόρι σε ένα χωράφι, όπου τη βίασε, και στη συνέχεια ασελγούσε εις βάρος της δύο με τρεις φορές τη εβδομάδα, δίνοντάς της 5 με 10 ευρώ, τα οποία εκείνη άφηνε στον πατέρα της.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι οι καταγγελίες της 14χρονης ήταν ψευδείς. Μάλιστα, ο 74χρονος συνταξιούχος είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- ότι η ανήλικη έπλαθε ιστορίες στο μυαλό της και ότι δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή άλλου είδους ασέλγεια σε βάρος του παιδιού, το οποίο συνέδραμε οικονομικά. Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να εξεταστεί και μία άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος ανήλικης, με κατηγορούμενο έναν Καλύμνιο ψαρά, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη οκτώ ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Ιανουαρίου εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η μητέρα του θύματος, με την οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις, για να συνευρεθεί ερωτικά με τη μαθήτρια της β’ γυμνασίου μέσα στο σπίτι της γιαγιάς της, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου. Ο ίδιος κατηγορείται ότι αποπλάνησε το κοριτσάκι στέλνοντάς του γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του, στα οποία το αποκαλούσε «γυναικάκι μου» και του έγραφε ότι το αγαπούσε! Στην απολογία του στον ανακριτή της Κω ο ψαράς είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα της ανήλικης τον κατήγγειλε στις Αρχές, επειδή τον διεκδικούσε ερωτικά και εκείνος αντιστεκόταν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα