Επιστρέφει στην ανακρίτρια η υπόθεση του π. Αντωνίου

Το δικαστικό συμβούλιο ζήτησε να λάβει συμπληρωματική απολογία για τη σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου (σήμερα) που είχε καταγγείλει τον ιερέα

«Παγώνει» προσωρινά η διαδικασία έκδοσης βουλεύματος για την παραπομπή ή μη σε δίκη του πατρός Αντωνίου σχετικά με τη «βαριά», κακουργηματικής φύσεως δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες δύο νεαρών αγοριών, τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», για σεξουαλική κακοποίησή τους από τον ιερέα. Την εξέλιξη αυτή «σηματοδοτεί» βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο ζητείται από την ανακρίτρια που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση να προβεί σε δύο ακόμη ανακριτικές πράξεις, ώστε να αποσαφηνιστούν κρίσιμα σημεία της όλης υπόθεσης.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο, αφού μελέτησε τη δικογραφία, ζήτησε από την ανακρίτρια να λάβει συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για μια επιμέρους πράξη, η οποία αφορά την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του πρώτου νεαρού που είχε καταγγείλει τον ιερέα. Πρόκειται για τον 19χρονο σήμερα νέο, ο οποίος έχει καταθέσει στις Αρχές ότι ο πατέρας Αντώνιος τον κακοποίησε σεξουαλικά ενώ φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Επιπλέον, οι δικαστές ζήτησαν από την ανακρίτρια να λάβει καταθέσεις από δύο ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για δύο αδέλφια τα οποία επίσης είχαν φιλοξενηθεί σε δομή της ΜΚΟ, και σε αυτά ο 19χρονος φέρεται ότι είχε μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από τον ιερέα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα πρόσωπα αυτά δεν έδωσαν κατάθεση, ούτε στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας της υπόθεσης ούτε όμως και ενώπιον της ανακρίτριας. Οι καταθέσεις τους κρίθηκαν τώρα σημαντικές από το συμβούλιο, καθώς με αυτές τα δύο αδέλφια θα ερωτηθούν αν επιβεβαιώνουν ή όχι όσα φέρεται ότι τους είχε «εξομολογηθεί» ο 19χρονος σε βάρος του πατρός Αντωνίου. Εφόσον οι δυο αυτές ενέργειες γίνουν από την ανακρίτρια και η διαδικασία της περαιτέρω ανάκρισης ολοκληρωθεί, τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου αυτό να κρίνει με νέο βούλευμά του για το θέμα της παραπομπής ή μη του ιερέα σε δίκη.

Πάντως, ο αρμόδιος εισαγγελέας, με πρόταση που είχε κάνει προς το συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ζητήσει δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν και τις δύο καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. Οπως είναι γνωστό, εκτός από τον 19χρονο, τον ιερέα έχει καταγγείλει και ένας 15χρονος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε σε ασελγείς πράξεις που υπέστη από τον ιδρυτή της ΜΚΟ.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του -η οποία να σημειωθεί ότι δεν δεσμεύει το δικαστικό συμβούλιο- είχε κρίνει τις καταγγελίες των δύο νέων βάσιμες, αναφέροντας μάλιστα πως ο κατηγορούμενος ιερέας «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και στις δραστηριότητες της “Κιβωτού του Κόσμου”, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά, αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με έναν πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα