Σεραφείμ: Κόβει την κοινωνία με βουλευτές που ψήφισαν τους γκέι γάμους

Την απόφαση να διακόψει την κοινωνία με όσους βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων την περασμένη εβδομάδα έλαβε η Μητρόπολη Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, ο σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε έκτακτη ιερατική σύναξη για να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου. Η τοποθέτηση του μητροπολίτη φανέρωνε ότι ο εν λόγω νόμος διαστρέφει την ανθρωπολογία και τη φυσιολογία της δημιουργίας του Θεού, και αντιτίθεται μανιωδώς στο κανονικό πλαίσιο της Εκκλησίας. Αποφασίστηκε ομόφωνα, λοιπόν, όχι μόνο να διακοπεί η κοινωνία με τους βουλευτές, αλλά και να απαγορεύσει την πρόσκλησή τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση των ενοριών, μέχρι να μετανοήσουν εμπράκτως και να ζητήσουν την ακύρωση του «αισχίστου αυτού νομοθετήματος».

Η Μητρόπολη Πειραιώς είναι η πρώτη Εκκλησία που πήρε μια τέτοια απόφαση, ενώ έγκειται στην κρίση κάθε ποιμενάρχη αν θα πράξει κάτι αντίστοιχο. Εντούτοις, σχεδόν όλοι οι αρχιερείς συνεχίζουν να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και τη θλίψη τους. Για παράδειγμα, ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος έκανε γνωστή τη λύπη του για την ψήφιση του νομοσχεδίου και προστίθεται στους ιεράρχες που μιλούν ανοιχτά για το ζήτημα, δηλώνοντας την ενόχλησή τους για όσα ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής, ειδικά με τη φράση του πρωθυπουργού «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς».

«Πρώτη φορά στα χρονικά ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές που διαφωνούσαν να απόσχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως και πρώτη φορά είδαμε τους βουλευτές να περνούν από ενημέρωση (κατηχητικό το είπα εγώ ως κληρικός, μασάζ το είπαν κάποιοι άλλοι), με σκοπό να πειστούν να ψηφίσουν “ναι” ή να απόσχουν. Πρώτη φορά είδαμε πανηγυρισμούς μέσα στη Βουλή, λες και ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από τα Κατεχόμενα στην Κύπρο. Και, το πιο θλιβερό, πρώτη φορά είδαμε τον ανώτατο άρχοντα του κράτους, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να συμμετέχει σε εόρτιο γλέντι μετά την ψήφιση νομοσχεδίου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα