Αγρότες: Επιμένουν στις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς τελωνείων και δημόσιων κτιρίων, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης

Συνεχίζουν οι αγρότες τις δυναμικές κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας μπλόκα και αποκλεισμούς τελωνείων και δημόσιων κτιρίων, παρά τις έωλες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι θα διεθνοποιήσει τα αιτήματά τους στη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συγκεκριμένα, ενώ χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο Συμβούλιο των Υπουργών για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), χιλιάδες αγρότες συνέχιζαν τον πάνω από 30 ημέρες αγώνα τους, ώστε να ικανοποιηθούν βασικά τους αιτήματα, με αποκλεισμούς συνοριακών σταθμών, παραμονή στα μπλόκα και μηχανοκίνητες πορείες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ετσι, παρά και τις διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών ότι οι αντιδράσεις των αγροτών θα αξιοποιηθούν ώστε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαϊκούς εταίρους ορισμένες από τις πτυχές της ΚΑΠ, αλλά και την υπόσχεση της επικείμενης συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου στη Λάρισα, οι αγρότες αποφάσισαν να διατηρήσουν τα μπλόκα με τα τρακτέρ τους στους κόμβους Ε65 της Καρδίτσας, Πλατύκαμπου Λάρισας, Μεγαλοχωρίου Τρικάλων και Στεφανοβικείου Μαγνησίας, συμμετέχοντας παράλληλα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την ερχόμενη Τετάρτη για τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Επιπλέον, συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες στις 18.30 στην Καρδίτσα και στις 18.00 στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και τη Ζαγορά Πηλίου.

Νωρίτερα, αγρότες της Φλώρινας και της δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00, ενώ το τελωνείο των Ευζώνων έκλεισε από τις 19.00 έως τις 22.00 για τα φορτηγά. Η πλέον δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε για τρεις ώρες στο τελωνείο της Λάρισας, όταν αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου με τα οχήματά τους, ενώ λίγο αργότερα εισήλθαν στο εσωτερικό του και σκόρπισαν μπάλες με άχυρο. Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουτσούκης. «κλείνουμε συμβολικά το τελωνείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις που καλά κρατούν. Καλούμε την κυβέρνηση να λύσει προβλήματα που ακόμη μπορεί. Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, το ρεύμα οριζόντια πρέπει να πάει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

Στα Ιωάννινα χθες το μεσημέρι περισσότερα από 100 αγροτικά οχήματα και τρακτέρ «παρέλυσαν» την κίνηση στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία και σταθμεύοντας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου τους, όπως τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Τέλος, ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Μεσολόγγι. Αγρότες από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα