Ασφάλεια αυτοκινήτου: Ποιες ζημιές καλύπτει;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει τους κινδύνους που προβλέπονται στο συμβόλαιο ασφάλισης που έχεις επιλέξει. Ορισμένοι οδηγοί περιορίζονται στη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, ενώ άλλοι προσθέτουν και προαιρετικές καλύψεις.

Πώς καλύπτει όμως, τους οδηγούς η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας; Είναι αναγκαίες όλες οι καλύψεις και σε ποιες περιπτώσεις καμία ασφάλεια δεν σε καλύπτει;

Τι καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει τον ασφαλισμένο (οδηγό, ιδιοκτήτη, κάτοχο) για αποζημίωση τρίτων σε ατυχήματα που προέρχονται από την κυκλοφορία του οχήματός του. Περιλαμβάνει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων λόγω θανάτου ή σωματικής βλάβης ή ζημιών.

Με πιο απλά λόγια, η ασφαλιστική εταιρεία θα αναλάβει να αποζημιώσει τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει κάποιος, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών βλαβών σε συνεπιβάτες. Ωστόσο, ο ίδιος (ως οδηγός ή συνεπιβάτης) δεν καλύπτεται αυτόματα, εκτός αν έχει προβλέψει στο συμβόλαιό του να περιλαμβάνει την αντίστοιχη προαιρετική κάλυψη.

Ποιες προαιρετικές καλύψεις παρέχονται;

Με τις προαιρετικές ασφαλιστικές καλύψεις, είναι δυνατόν να ενισχύσεις την ασφάλιση αυτοκινήτου. Ακόμη και εάν αναζητάς μια οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου, υπάρχουν επιλογές που αξίζει να γνωρίζεις, όπως τη:

  • Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή αλλιώς κάλυψη ιδίων ζημιών, με την οποία καλύπτονται οι ζημιές στο αυτοκίνητο από ατύχημα, ακόμα και εάν έχεις την ευθύνη για αυτό,
  • Ασφάλεια πυρός – κλοπής, για ζημιές από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού και έκρηξη, ή ολικής/ μερικής κλοπής, καθώς και οι ασφαλιστικές καλύψεις για,
  • Θραύση κρυστάλλων στο αυτοκίνητο,
  • Φυσικά φαινόμενα, όπως χαλάζι, σεισμό, πλημμύρα κ.λπ.,
  • Τρομοκρατικές ή και κακόβουλες ενέργειες τρίτων,
  • Ζημιών κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και πολιτικών ταραχών, για,
  • Έξοδα ενοικίασης αυτοκινήτου, και,
  • Κάλυψη για πρόκληση ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα.

Η οδική βοήθεια, η νομική προστασία και η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος οδηγού είναι δημοφιλείς καλύψεις που μπορείς να τις ενσωματώσεις με οικονομικό τρόπο στο πακέτο σου.

Μια εξαιρετική πλατφόρμα που ξεχωρίζει όχι μόνο για τη δυνατότητα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων, αλλά και για τους οδηγούς ασφάλισης που παρέχει, ώστε να κατανοείς καλύτερα την ασφάλειά σου, είναι το insurancemarket.

Επομένως, μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς να ενημερωθείς και να ανακαλύψεις προτάσεις για ασφάλεια αυτοκινήτου από έως και 29 αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, για οποιαδήποτε κάλυψη χρειάζεσαι.

Οι παροχές κάθε κάλυψης συχνά διαφέρουν ανάμεσα στις εταιρείες, επομένως μέσω της επιλογής μιας online ασφάλειας θα είσαι σε θέση να εξετάσεις αναλυτικά τις διαθέσιμες επιλογές σου και να καταλήξεις με μεγαλύτερη ευκολία στην προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου που αξίζει να επιλέξεις.

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική δεν θα σε καλύψει

Υπάρχουν ζημιές για τις οποίες οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να αποζημιώσουν τον τρίτο που υπέστη ζημιά, αλλά διατηρούν το δικαίωμα να απαιτήσουν από εσένα την αποζημίωση που κατέβαλαν. Πιο συγκεκριμένα, όταν:

  • Δεν διαθέτεις την αναγκαία άδεια οδήγησης για την κατηγορία του οχήματός σου.
  • Βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών κατά την ώρα του ατυχήματος.
  • Χρησιμοποιείς το όχημα για διαφορετική χρήση από αυτή που προβλέπεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στην άδεια κυκλοφορίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, δεν αποζημιώνονται οι ζημίες στα αντικείμενα που μεταφέρονται με το ίδιο το ασφαλισμένο αυτοκίνητο. Τέλος, η ασφάλεια αμαξιού δεν καλύπτει την αστική ευθύνη των ατόμων που απέκτησαν το αυτοκίνητο με κλοπή ή βία και στη συνέχεια προκάλεσαν ατύχημα, όπως και εκείνων που προκαλούν ατύχημα με πρόθεση.

Το insurancemarket, είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών στην Ελλάδα. Στα 13 χρόνια παρουσίας του, λειτουργεί ως σύμμαχος του καταναλωτή, προσφέροντάς του μία διαφορετική εμπειρία online ασφάλισης αυτοκινήτου, μηχανής, καθώς και ασφάλεια σπιτιού, υγείας και σκάφους.

Έχοντας βραβευτεί πολλές φορές για τις υπηρεσίες του και την εξυπηρέτησή του, συνεχίζει να καινοτομεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα