Φυλακίστηκε άδικα για πέντε ολόκληρα χρόνια

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 37,5 ετών, καθώς είχε θεωρηθεί μέλος κυκλώματος που προωθούσε αλλοδαπούς στο εξωτερικό

Μια απίστευτη υπόθεση δικαστικής πλάνης αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον Αρειο Πάγο, με μια γυναίκα που καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη και παρέμεινε άδικα πέντε χρόνια στη φυλακή, όπου και γέννησε το παιδί της. Η γυναίκα είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε φυλάκιση 37,5 ετών, καθώς είχε θεωρηθεί μέλος κυκλώματος που προωθούσε αλλοδαπούς στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φερόταν ότι συμμετείχε στη σπείρα, αλλά είχε διαφύγει τη σύλληψη τον Φεβρουάριο του 2012, οδηγώντας ένα μαύρο Peugeot στον Ταύρο της Αττικής. Οι αστυνομικοί είχαν συγκρατήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου, διαπιστώνοντας ότι ανήκε στην Elena P. Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, η Elena P. δεν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, αλλά πολλούς μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, όταν εκδόθηκε εναντίον της ένταλμα σύλληψης. Τότε οδηγήθηκε στον ανακριτή και προφυλακίστηκε, αν και ήταν έγκυος, με αποτέλεσμα να γεννήσει μέσα στις Φυλακές της Θήβας.

Η κατηγορούμενη αρνούνταν από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή της στο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών, υποστηρίζοντας ότι είχε παραδώσει το αυτοκίνητο σε τρίτο πρόσωπο και είχε αρχίσει τη διαδικασία μεταβίβασής του σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Ομως η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί και το αμάξι συνέχιζε να εμφανίζεται στο όνομά της, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το 2017 για τα αδικήματα της συμμορίας και της άμεσης συνέργειας στο κακούργημα της παραλαβής, μεταφοράς και προώθησης αλλοδαπών λαθρομεταναστών από το εσωτερικό της χώρας στο εξωτερικό. Με την απόφαση αυτή, της επιβλήθηκε φυλάκιση 37 ετών και έξι μηνών, εκ των οποίων εκτιτέα ήταν τα 10 έτη. Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε, αν και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή της λόγω αμφιβολιών και οι αστυνομικοί μάρτυρες στη δίκη είχαν επιφυλάξεις για το εάν ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε το Peugeot.

Η Elena παρέμεινε στη φυλακή 1.763 ημέρες, όμως δεν εγκατέλειψε τον δικαστικό αγώνα για τη δικαίωσή της. Το 2021 ο συνήγορός της Στ. Παναγιωτάκης εντόπισε ένα έγγραφο, στο οποίο η εντολέας του εφέρετο να εμφανίζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του ΚΕΠ Περιστερίου στις 8/1/2013 για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του αυτοκινήτου. Μάλιστα, το έγγραφο είχε υπογραφεί ενώπιον υπαλλήλου του ΚΕΠ, θεωρηθέντος του γνησίου της υπογραφής της, αν και η ίδια ήταν εκείνη την ημέρα προφυλακισμένη στις Φυλακές της Θήβας! Το έγγραφο αυτό απέδειξε ότι άλλος ήταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που συμμετείχε στο κύκλωμα προώθησης αλλοδαπών και ότι άδικα κρατούνταν επί πέντε χρόνια η Elena!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα