Ενοχή πατέρα και γιου για τον φόνο του εργολάβου πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας για τον πατέρα και τον γιο που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον 46χρονο εργολάβο οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ στο Φαληράκι της Ρόδου, τον Αύγουστο του 2022, έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρεί ο καθ’ ομολογίαν 55χρονος δράστης. Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω πρότεινε την ενοχή του 55χρονου και του 22χρονου γιου του για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Νωρίτερα στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια συμπλοκής, υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος, ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα γι’ αυτό ο 22χρονος, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Ο 55χρονος πατέρας ισχυρίστηκε πως δεν χρωστούσε χρήματα στο θύμα από εργασίες που του είχε κάνει και πως οι δυο τους είχαν καλές σχέσεις. Είπε επίσης για τις πλαστές επιταγές του ότι ο 46χρονος του τις έδωσε για να τις υπογράψει.

Η απολογία

Και ο γιος στην απολογία του προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του. Οπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου, παρασύρθηκε από τον πατέρα του και τον βοήθησε να μεταφέρουν τη σορό με το αυτοκίνητο στο σημείο που την εγκατέλειψαν για να αποκρύψουν τη δολοφονία και να θεωρηθεί εξαφάνιση. Ετσι είχε γίνει αρχικά, καθώς η σύζυγος του θύματος δύο μέρες μετά την εξαφάνισή του απευθύνθηκε στην Αστυνομία, που άρχισε έρευνες.

Την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του άτυχου εργολάβου κοντά στο σπίτι του, ξεκλείδωτο, ενώ οι αστυνομικοί συγκέντρωναν καταθέσεις από το περιβάλλον του. Ετσι, η έρευνα έφτασε και στο μοιραίο ραντεβού του θύματος με τον 55χρονο για να του ζητήσει να τον ξοφλήσει. Αρχικά, ο 55χρονος υποστήριζε πως η συνάντηση είχε ακυρωθεί, όμως, όταν αποκαλύφθηκε η αντίφασή του και σε συνδυασμό με υλικό από κάμερες, θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος.

Το… κρυφτούλι με τους αστυνομικούς συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες, και τελικά ο 55χρονος προσήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ στην Ασφάλεια Ρόδου. Τελικά, έπειτα από ολονύχτια κατάθεση, ο 55χρονος μπροστά στα ατράνταχτα στοιχεία σε βάρος του ομολόγησε την πράξη του, με τη δικαιολογία ότι προσπάθησε να προστατέψει τον γιο του κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα