Ανάνηψη ασθενούς πάνω σε καρέκλες

Φωτογραφία-ντροπή από το Θεαγένειο Νοσοκομείο, που φανερώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία

Οταν φωνάζουν από τη Θεσσαλονίκη ότι «τα νοσοκομεία είναι παραμελημένα, δεν έχουν ούτε αίθουσες ούτε κλινικές, αλλά ούτε και προσωπικό» έχουν απόλυτο δίκιο, και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα. Οι γιατροί ανεβαίνουν έναν γολγοθά, γιατί μόνοι τους προσπαθούν, με όσα μέσα έχουν, να κάνουν όσο το δυνατόν σωστότερα τη δουλειά τους και να βοηθήσουν τους ασθενείς, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και τα αρμόδια (ή μήπως αναρμόδια;) στελέχη του υπουργείου δεν απαντούν στα αιτήματα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί.

Σαν συνέχεια όσων συμβαίνουν κάθε εβδομάδα, χθες ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Δημήτρης Τζιλβές ανέβασε μια φωτογραφία-σοκ, που δείχνει με απόλυτη «σαφήνεια» πόσο χάλια περίθαλψη γίνεται εκεί! Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ένας ασθενής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να είναι ξαπλωμένος σε τρεις πλαστικές καρέκλες στον χώρο αναμονής του 4ου ορόφου!

Ο νεαρός ασθενής είχε υποβληθεί νωρίτερα σε ενδοσκόπηση και… περίμενε εκεί, να συνέλθει από τη μέθη, στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται άλλοι ασθενείς και οι συνοδοί τους, περιμένοντας και αυτοί τη σειρά τους για να μπουν στην κλινική για γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση. Στη συνέχεια και αυτοί με τη σειρά τους θα ξαπλώσουν στις καρέκλες του χώρου αναμονής μέχρι να συνέλθουν! Η εικόνα δημοσιοποιήθηκε από τον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Δημήτρη Τζιλβέ, με τη συναίνεση του ασθενούς και χωρίς να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τζιλβές γράφει: «Ζητούμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα, σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες, απέβησαν άκαρπα». Επειτα από αυτή την καταγγελία, τη φωτογραφία που ντροπιάζει το σύστημα Υγείας της Ελλάδας, μήπως πρέπει να πάρει καμιά απόφαση να αλλάξουν τα πράγματα η ίδια η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο λαλίστατος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα