Βόμβα σε κάβα της Καλλιθέας

Βομβαρδισμένο τοπίο η οδός Λαγουμιτζή, με εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα του ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου, σε παρακείμενα κτίρια και σε 10 οχήματα

Τα κίνητρα του ηθικού αυτουργού στην ισχυρότατη έκρηξη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα, που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και σε τουλάχιστον 10 σταθμευμένα αυτοκίνητα, αναζητούν οι Αρχές, ώστε να εντοπίσουν τους δράστες.

Βασικό στοιχείο, ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εξετάζεται από τους αναλυτές της Ασφάλειας Αττικής, καθώς έχουν καταγραφεί σε αυτό δύο άτομα να διέρχονται με δίκυκλο εξωτερικά της κάβας στις 03.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 11/3. Ο συνεπιβάτης αποβιβάζεται και διακρίνεται να αφήνει στην πρόσοψη της κάβας κάποιο αντικείμενο, κι ενώ έχει απομακρυνθεί σημειώνεται η έκρηξη μόλις δύο λεπτά αργότερα (03.03).

«Δυστυχώς, η εβδομάδα μπήκε άσχημα για εμάς, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν, έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Εβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι, έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο. Τρέξαμε κάτω, είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Ασχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές» ανέφερε γείτονας στην περιοχή της Καλλιθέας.

Στο σημείο, κλιμάκιο του ΤΕΕΜ εντόπισε υπολείμματα από πυραγωγό, εκρηκτική ύλη και πυροκροτητή. Από την έκρηξη στο σημείο όπου πυροδοτήθηκε η εκρηκτική κατασκευή διαπιστώθηκε κρατήρας διαμέτρου 40 εκατοστών. Από τις αναλύσεις και τα ευρήματα εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν πυροδοτήσει περίπου 10 κιλά εκρηκτικών. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη μετέτρεψαν την περιοχή σε βομβαρδισμένο τοπίο.

«Η κάβα αυτή ανήκει σε ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Εχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ηταν πολύ δυνατή έκρηξη, αφού σείστηκε η πολυκατοικία» ανέφερε στους δημοσιογράφους γειτόνισσα. Ζημιές έχουν καταγραφεί ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της έκρηξης. Η κάβα καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς και ένα σταθμευμένο όχημα εξωτερικά της επιχείρησης, με το ωστικό κύμα να το έχει εκτινάξει στη μέση του δρόμου, ενώ συνολικά 10 οχήματα έχουν υποστεί ζημιές. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε προσόψεις γειτονικών πολυκατοικιών και σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν την έκρηξη και τα κίνητρα που προκάλεσαν την πυροδότηση της βόμβας στη γειτονιά της Καλλιθέας, αναζητώντας στοιχεία και από τον κύκλο και τις δοσοληψίες του επιχειρηματία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα