Το διαλυμένο ΕΣΥ «σκότωσε» τον 72χρονο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την αυτοκτονία του καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο για ένα φάρμακο αξίας μόλις 12 ευρώ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από την αυτοχειρία του 72χρονου καρκινοπαθούς Ιωάννη Τουρνά, το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης, επειδή δεν άντεξε άλλο το μαρτύριο των πόνων και της αναμονής, καθώς το φάρμακο που ανέμενε δεν υπήρχε στα φαρμακεία της πόλης! Δυστυχώς, όμως, το σκεύασμα των 12 ευρώ που θα χρησιμοποιούσε για τη θεραπεία του έφτασε από το εξωτερικό την ημέρα της κηδείας του!

Συντετριμμένος ο εξάδελφός του, Ευτύχης Σαρτζετάκης, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα.  Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη, μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνους». Και συνέχισε: «Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειαζόταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει». Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Σαρτζετάκης, έπειτα από παρεμβάσεις που έκαναν αυτός και άλλοι συγγενείς του άτυχου 72χρονου, το φάρμακο έφτασε το πρωί της Δευτέρας και το ραντεβού της χημειοθεραπείας κλείστηκε για το πρωί της Τρίτης, ωστόσο ήταν πλέον αργά… Ο 72χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανάρτηση της κόρης του αυτόχειρα στο facebook, Στέλλας Τουρνά: «Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο, που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Αννα στον Καϊάφα με το Port για τη χημειοθεραπεία ήδη έναν μήνα στο σώμα του, και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο σημείωμα που άφησε ο 72χρονος αυτόχειρας στην οικογένειά του, προτού περάσει τη θηλιά στον λαιμό του: «Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, γι’ αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ». Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στον 72χρονο, λέγοντας ότι το ΕΣΥ δεν ευθύνεται για την έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, συμπληρώνοντας ότι στάλθηκε μήνυμα στον 72χρονο να περάσει στις 4/3 για την έναρξη της θεραπείας του, ωστόσο εκείνος δεν… ήρθε. «Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του» δήλωσε κυνικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα