Αντιδράσεις Δασκαλάκη για τη διάρκεια της δίκης

Η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας χαρακτηρίζεται από μια «χαλαρότητα», σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην συζύγου της Πισπιρίγκου

Τις αντιδράσεις του Μάνου Δασκαλάκη και των συνηγόρων του προκαλεί πλέον η μακρά διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας. Αυτό το διάστημα η πολύκροτη δίκη βρίσκεται στο στάδιο της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναμένεται να αγορεύει για τουλάχιστον ακόμη δύο συνεδριάσεις.

Ωστόσο, όπως επισήμανε χθες με δήλωσή του ο εκ των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη Δ. Γεωργακόπουλος, η δίκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας χαρακτηρίζεται πλέον από μια «χαλαρότητα» και την ευθύνη, σύμφωνα με τον συνήγορο, φέρει η πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία «παραλείπει να λάβει τα κατάλληλα δικονομικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την πρόοδο της διαδικασίας και την έγκαιρη έκδοση απόφασης».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με αφορμή και απόφαση που έλαβε χθες η πρόεδρος του δικαστηρίου να «παγώσει», όπως αναφέρει, «για επόμενη συνεδρίαση την αγόρευση του κ. Κούγια και να εκκινήσει, εμβόλιμα, η αγόρευση της συνεργάτιδάς του και επίσης συνηγόρου υπεράσπισης». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη, η πρόεδρος είχε πράξει τα εντελώς αντίθετα στη δικάσιμο της 21ης Φεβρουαρίου, «όταν ο κ. Κούγιας επέλεξε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα αντί να συνεχίσει την αγόρευσή του».

Τότε, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, η πρόεδρος «είχε απορρίψει την πρόταση/αίτημα της υποστήριξης κατηγορίας να αγορεύσει η συνεργάτιδα του κ. Κούγια, αναφέροντας ότι είναι αδύνατον για την τήρηση των πρακτικών, εν μέσω αγόρευσης του ενός συνηγόρου, να αγορεύσει άλλος συνήγορος». Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, και εκείνη η δικάσιμος είχε παρέλθει άπρακτη, και τελικά η συνεργάτιδα του κ. Κούγια αγόρευσε χθες, «χωρίς να μας είναι σαφές το τι άλλαξε από τις 21/2/24 που το είχαμε ζητήσει».

Καταλήγοντας ο συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη τόνισε: «Είναι εμφανές ότι το γεγονός πως η κατηγορουμένη κρατείται προσωρινά για άλλη υπόθεση έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα ως προς την ανάγκη έγκαιρης διεξαγωγής και ολοκλήρωσης της δίκης». Να σημειωθεί ότι η δίκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας άρχισε στις 9 Ιανουαρίου 2023 και οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου πλησιάζουν τις 100.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα