Μηνύσεις συγγενών για το μπάζωμα στα Τέμπη

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή γονιών, παιδιών, αδελφών και άλλων συγγενών 30 θυμάτων του δυστυχήματος

Ονομαστικές μηνύσεις σε βάρος όσων συνετέλεσαν στο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος θα υποβάλουν οι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Αυτό αποφασίστηκε χθες στην τετράωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή γονιών, παιδιών, αδελφών και άλλων συγγενών 30 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί εκ μέρους των συγγενών παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες από τις έρευνές τους για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας και τη μεταφορά χωμάτων σε διαφορετικό σημείο από τον χώρο όπου αποθηκεύτηκαν τα βαγόνια και άλλα στοιχεία του δυστυχήματος, ζητώντας από τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση να εξετάσει αν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς από τους 57 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων θα καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή τα νέα στοιχεία που έχουν βρει και θα υποβάλουν συμπληρωματική μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων που συμμετείχαν στο μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να κατασκευαστεί σχολείο στο Καμερούν, όπου ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου έκανε 57 βαπτίσεις, δίνοντας τα ονόματα των αδικοχαμένων επιβαινόντων στα δύο τρένα. Μετά το τέλος της συνάντησης, συγγενείς ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη μετά την αναφορά του στη Βουλή πως «όποιος λέει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα».

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η μητέρα της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας Κλαούντια Λάτα ξέσπασε χθες σε δηλώσεις της εναντίον όσων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας χειροκρότησαν τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. «Οποιος χειροκρότησε τον Καραμανλή είναι συνένοχος» ξέσπασε η χαροκαμένη μητέρα Αλμα Λάτα.

«Είναι άνθρωποι αυτοί; Κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Απελπίστηκα με αυτό που έγινε στη Βουλή. Την ομιλία του Κώστα Καραμανλή την εξέλαβα όπως όλοι. Οχι μόνο αυτός, γιατί αυτός καλά κάνει, μα και οι άλλοι που ήταν καθιστοί και χειροκροτούσαν και γελούσαν κάποιοι άλλοι, είναι συνένοχοι όλοι. Δεν είναι ένας, είναι όλοι. Εξοργίστηκα πάρα πολύ με αυτήν την εικόνα. Προσβάλλει τη μνήμη των παιδιών μας. Δεν έχουν παιδιά, εγγόνια; Περιμέναμε ότι θα δώσει τη βουλευτική ασυλία από μόνος του. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά δεν φταίει και σε τίποτα» δήλωσε.

«Στο τέλος θα πληρώσει. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή με το ζόρι, θα τον βάλουμε στο σκαμνί και θα μπει φυλακή. Δεν γλιτώνει από την οργή της μανούλας» πρόσθεσε για τον πρώην υπουργό Μεταφορών. Απαντώντας στο αφήγημα της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους, η κυρία Λάτα κατήγγειλε ενδεχόμενη συγκάλυψη. «Προσπαθούν να το ρίξουν στο ανθρώπινο λάθος. Το ανθρώπινο λάθος, ναι, υπάρχει, όμως για να το γλιτώσει κάνεις, έχεις συστήματα ασφαλείας, ό,τι και αν γίνει, υπάρχουν αντικλείδια, φανάρια, τηλεδιοίκηση που βλέπεις τα πάντα και αποφεύγεις το ανθρώπινο λάθος» επεσήμανε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον ισχυρισμό ότι τα τσιμέντα τοποθετήθηκαν για να δουλεύουν οι γερανοί.

«Εγώ ήμουν μέχρι Πέμπτη, Παρασκευή, κάθε λεπτό, εκεί στους γερανούς, μήπως βρω το παιδί μου, ματωμένο, τραυματισμένο, όχι πεθαμένο. Δεν υπήρχαν καν τσιμέντα. Οι γερανοί δούλευαν με κάτι τακάκια ξύλινα για να βγάλουν τα βαγόνια. Πώς ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει ότι έριξαν τσιμέντα για να δουλεύουν οι γερανοί;» διερωτήθηκε, ενώ κάλεσε τον τέως περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό «να πει τα ονόματα από τα οποία πήρε εντολή» για το μπάζωμα.

Την καταδίκη όσων ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών τους ζητά και η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, χαρακτηρίζοντας «παρεμβατικό και ύποπτο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ακούμε μόνο τους δικούς τους πραγματογνώμονες, που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την έκρηξη». «Θα κάνω τα πάντα για να δω τους υπευθύνους για τον θάνατο του παιδιού μου στη φυλακή» δήλωσε στο Κρήτη TV η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη. «Σίγουρα υπάρχουν καλοί δικαστές. Το πρόβλημα είναι αν η κεφαλή της Δικαιοσύνης που διορίζεται από την κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση. Δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη, γι’ αυτό στράφηκα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα