ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε 500 ανηλίκους σε δύο μήνες!

Στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων που διενεργούνται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 οργάνων της τάξης

Μπορεί οι πιτσιρικάδες από τη Γλυφάδα να αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις προσαγωγές που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, όμως τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τις συλλήψεις ανηλίκων το τελευταίο διάστημα προκαλούν προβληματισμό και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την έξαρση της βίας στους νέους, φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Οπως έγινε γνωστό, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φόρεσαν χειροπέδες σε 500 ανηλίκους, στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων που διενεργούνται για την αντιμετώπιση περιστατικών εγκληματικότητας. «Τις βραδινές ώρες Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης από εκπαιδευμένες γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία όπου συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου για την παραβατικότητα ανηλίκων, ενώ παραθέτει τα αριθμητικά στοιχεία των συγκεκριμένων δράσεων.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, που έχουν πραγματοποιήσει 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις ανηλίκων. Πρόκειται μεταξύ άλλων για 50 συλλήψεις που αφορούν ναρκωτικές ουσίες, 40 αφορούν κλοπές διαρρήξεις, 19 αφορούν κατοχή όπλων και 13 σωματικές βλάβες. Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενη παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ενώ υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Οπως προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 1.250 διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 101.969 άτομα, καθώς και 86 συναντήσεις με δήμους, αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και άλλους φορείς.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα