Κολωνός: Ξανά στο εδώλιο η μητέρα!

Αντιμέτωπη πάλι με την κατηγορία της μαστροπείας μετά την έφεση της Εισαγγελίας στο σκέλος της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο αθωώθηκε

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου προκειμένου να δικαστεί για μαστροπεία σε βάρος της κόρης της οδηγείται μόλις λίγες ημέρες μετά την αθώωσή της από τη συγκεκριμένη κατηγορία η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Τον δρόμο ώστε η 38χρονη γυναίκα να δικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο για το παραπάνω κακούργημα άνοιξε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ασκώντας έφεση στο σκέλος εκείνο της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για αυτήν την κατηγορία, με οριακή όμως πλειοψηφία. Συγκεκριμένα υπέρ της αθώωσης της 38χρονης για το αδίκημα της μαστροπείας τάχθηκαν τέσσερις ένορκοι. Αντίθετα, οι τρεις τακτικοί δικαστές μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχαν ταχθεί υπέρ της καταδίκης της.

Χθες όμως ακριβώς -οκτώ ημέρες μετά την αθώωση της 38χρονης- η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που εισφέρθηκαν στη δίκη για το αδίκημα της μαστροπείας που είχε αποδοθεί στη μητέρα της 12χρονης δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Ετσι, η 38χρονη γυναίκα θα δικαστεί ξανά για μαστροπεία σε βάρος της κόρης της, αυτή τη φορά από το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της ανήλικης εκτός από την παραπάνω κατηγορία είχε αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο -και πάλι με πλειοψηφία των ενόρκων- και από το αδίκημα της πορνογραφίας. Ωστόσο, ως προς αυτό το σκέλος της αθωωτικής απόφασης η Εισαγγελία έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί έφεση.

Μάλιστα, μετά την απαλλαγή της από τη μαστροπεία και την πορνογραφία η 38χρονη είχε βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς είχε εκτίσει με την προσωρινή της κράτηση την ποινή φυλάκισης των 20 μηνών που της επιβλήθηκε για το μόνο αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε. Πρόκειται για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του πρωταγωνιστή της όλης υπόθεσης Ηλία Μίχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό της 12χρονης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών (εκτιτέα είναι τα 20).

Ακόμη, με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ο οποίος έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης στο κορίτσι και το προέτρεπε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή αντί αμοιβής με δήθεν φίλους του, ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες του σε διαδικτυακή σελίδα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οι καταδικασθέντες δηλαδή ως «πελάτες» της 12χρονης, κατάφεραν να βρεθούν εκτός φυλακής, καθώς τους χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την έφεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα