Ενοχος ο 21χρονος για βιασμό

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση της 18χρονης φίλης του πριν από 3 χρόνια σε γιορτή ενηλικίωσης συμμαθητών στον Βόλο

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας 21χρονος για τον βιασμό της 18χρονης φίλης του πριν από τρία χρόνια, σε πάρτι ενηλικίωσης συμμαθητών στον Βόλο. Η κοπέλα είχε καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της στο σπίτι φίλου τού τότε 18χρονου δράστη, που διοργάνωσε το πάρτι τον Δεκέμβριο του 2021. Το κακό έγινε όταν το κορίτσι θέλησε ν’ αλλάξει ρούχα και, επειδή ο πρώην φίλος… είχε το κλειδί δωματίου, πήγαν μαζί σε άλλον όροφο του σπιτιού όπου γινόταν το πάρτι.

Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, η πόρτα κλειδώθηκε εν αγνοία της και ο πρώην φίλος της την έπιασε από τα χέρια και από τα μαλλιά για να την ακινητοποιήσει, της έκλεισε το στόμα και τη βίασε. Σύμφωνα με τη 18χρονη, του είχε ζητήσει επανειλημμένα να σταματήσει, αλλά αυτός συνέχισε τη σεξουαλική κακοποίησή της. Οταν ο δράστης φέρεται ότι ολοκλήρωσε την πράξη του, τηλεφώνησε από το κινητό της κοπέλας στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, για να ξεκλειδώσει το δωμάτιο.

Η κοπέλα διηγήθηκε τη σεξουαλική κακοποίησή της στις φίλες της και λίγες ώρες αργότερα υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, καταγγέλλοντας τον μέχρι τότε φίλο της. Για συνέργεια στον βιασμό κατήγγειλε τον 18χρονο διοργανωτή του πάρτι, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Απολογία

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίστηκε πως υπήρξε συναίνεση της κοπέλας στη συνεύρεσή τους, υποστηρίζοντας πως όσα ανέφερε ήταν ψέματα. «Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» ανέφερε στην απολογία του. Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα της έδρας για τον λόγο για τον οποίο η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρός της. Σε άλλη ερώτηση, αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένειά της, που παρίσταντο στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος τους απευθύνθηκε με… ένα μεγάλο «γιατί;», αναρωτώμενος για τον λόγο για τον οποίο η κοπέλα προχώρησε στην καταγγελία.

Ο εισαγγελέας της έδρας και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας Απόστολος Τζαμαλής πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία, όπως μια ιατροδικαστική εξέταση που να τεκμηριώνει σωματικές κακώσεις της κοπέλας κατά τη συνεύρεση του μέχρι τότε ζευγαριού. Οπως είπε, η συνουσία είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά για να είναι βιασμός πρέπει να συνοδεύεται από άσκηση βίας ή απειλή βίας και έλλειψη συναίνεσης.

«Ως προς το κρίσιμο σημείο, αυτό της συναίνεσης, δεν μπορώ με βεβαιότητα στη συνείδησή μου να πω ότι υπήρξε ρητή εκφορά σαφούς και αντιληπτής υπό τις περιστάσεις έλλειψη της συναίνεσης για τις πράξεις αυτές» ανέφερε ο εισαγγελέας. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά πλειοψηφία, 5-2. Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων χωρίς αναστολή. Ο 21χρονος άσκησε το δικαίωμα έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα