Φύτεψαν 57+1 δέντρα για τα θύματα των Τεμπών

Σωματεία, φορείς και μαθητές της Θεσσαλονίκης, φύτεψαν 57+1 δέντρα, στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής του Ευόσμου, στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η κίνηση έγινε συμβολικά στον Εύοσμο, χθες το πρωί, καθώς τέσσερις από τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος ήταν κάτοικοι της περιοχής. «Ο δήμος μας είναι χαροκαμένος. Τέσσερις άνθρωποι από τους 57 ήταν από τον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου» δήλωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού Αικατερίνη Μότσικα, ενώ τόνισε ότι το 58ο δέντρο που φυτεύτηκε «είναι για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγωδία και δεν βρέθηκαν».

Η πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Μαρία Πασχαλίδου, αναφέρθηκε στη σημασία της ονομασίας του πάρκου και την ταύτισή της με τα τρένα. «Ζούμε δίπλα από τις γραμμές των τρένων. Το όνομα της περιοχής της Διαλογής είναι άμεσα συνυφασμένο με τα τρένα. Η λέξη “διαλογή” συνδέεται με τη διαλογή των βαγονιών» εξήγησε.

Οσον αφορά τα δέντρα που φυτεύτηκαν, σύμφωνα με την προϊστάμενη Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού, Αννα Μαξιανίδου, είναι κατάλπη, υποκαστανιές, μουριές, δαμασκηνιές, κερλετέριες, ιβίσκοι, σοφόρες, φλαμουριές και σφεντάμια. Επίσης, τα δέντρα είναι πέντε ετών και γύρω στα δυόμισι μέτρα ύψος.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά των δέντρων υπάγεται στον ΦΟΔΣΑ, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Στάθης Λαφαζανίδης. Ο ίδιος συνεχάρη τους μαθητές και τη δημοτική κοινότητα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Με την απλή διαδικασία της φύτευσης ενός δέντρου προσπαθούμε να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων από αυτό το τραγικό δυστύχημα» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα