Εξώδικο του Ευθύμιου Πουρνάρα στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Από τον Ευθύμιο Πουρνάρα λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω εξώδικο που αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας μας:

Εκπληκτος έλαβα γνώση ότι στο φύλλο της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της Κυριακής 12 Μαΐου 2024, δημοσιεύθηκε δισέλιδο άρθρο με (υπέρ)τίτλο «Το μεγάλο “κανόνι” στην αγορά των λιπασμάτων!», έχοντας επίσης φωτογραφία του προσώπου μου, με τίτλο της στήλης «Τα πρόσωπα της χρεοκοπίας: Τίμης Πουρνάρας». Πέραν αυτού, από την ανάγνωση του περιεχομένου του εν λόγω δημοσιεύματος, προκύπτει η αναφορά στο όνομά μου σε πλήθος σημείων.

Τo εν λόγω δημοσίευμα είναι άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό δι’ εμέ, καθώς σε αυτό ο (άγνωστος) συντάκτης αποδίδει εις εμέ προσωπικά την ευθύνη για την «οικονομική βόμβα που απειλεί να προκαλέσει ένα ντόμινο χρεοκοπίας στον αγροτικό κόσμο του τόπου», κάνοντας αναφορά σε υποτιθέμενες «παρασκηνιακές συνδέσεις», αποδίδοντας εις εμέ τον προδήλως προσβλητικό χαρακτηρισμό «Ο άρχοντας των ελιγμών», κάνοντας μνεία στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα μη συνδεόμενη με οποιοδήποτε τρόπο με το αντικείμενο του δημοσιεύματος, χαρακτηρίζοντας την επιχειρηματική μου δραστηριότητα ως μια «καλοστημένη και μεθοδευμένη εγκληματική πράξη», δηλώνοντας για εμέ συκοφαντικώς ότι δήθεν έχω διαπράξει «σωρεία παραβάσεων, όπως απάτη κατά συρροήν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση», ισχυρισμοί οι οποίοι στο σύνολό τους κατά το μέτρο που αφορούν το πρόσωπό μου ως θιγομένου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ουδέποτε έχουν συμβεί, ενώ με αυτό το δημοσίευμα προβαίνετε σε αναπαραγωγή και δημοσίευση συκοφαντικών για εμένα ισχυρισμών, με συνέπεια την αδιαμφισβήτητη και βάναυση προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου.

Διαψεύδω κατηγορηματικώς τους αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας στο σύνολό τους, τους οποίους με κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων και στοιχείων που δεν είχατε καν τη στοιχειώδη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας, μου αποστερήσατε το δικαίωμα να ενημερωθώ προηγουμένως και να τοποθετηθώ επί του ζητήματος που δημοσιεύσατε, προξενήσατε σοβαρότατη ζημία στην προσωπικότητά μου και επιφυλάσσομαι εναντίον σας νομίμως για κάθε θετική ή αποθετική ζημία και ηθική βλάβη που έχετε προκαλέσει υπαιτίως. Αγνοώ ποια δεοντολογία υπηρετεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος, όταν προβαίνει σε τέτοια ενέργεια χωρίς καν να με καλέσει και να μου υποβάλει τα απαραίτητα ερωτήματα, ώστε να φιλοξενήσει, ως όφειλε, τη δική μου θέση. Αγνοώ επίσης ποια είναι τα κίνητρα που επελέγη το πρόσωπό μου σε τέτοια ενορχηστρωμένη ενέργεια κατωτάτης ποιότητας αντίληψης περί δημοσίου λόγου και έκφρασης, σίγουρα όμως μεταξύ αυτών είναι η κυκλοφορία του φύλλου της εφημερίδας σας και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, καθώς και λόγοι εντυπωσιασμού των αναγνωστών σας.

Τα εν λόγω αναληθή και προσβλητικά δι’ εμέ δημοσιεύματα που αφορούν γεγονός μείζονος σημασίας για την ατομική, επαγγελματική και εν γένει κοινωνική πρόοδό μου, προκαλώντας αδιαμφισβήτητα περιουσιακή ζημία μου, προσβολή της επαγγελματικής δραστηριοποίησής μου και βλάβη της τιμής και υπόληψής μου, έλαβαν γνώση ευρύτατος αριθμός τρίτων προσώπων, καθώς η εφημερίδα της πρώτης εξ υμών τυγχάνει πανελλαδικής κυκλοφορίας, όπως επίσης και η ιστοσελίδα της δεύτερης εξ υμών είναι ελευθέρως προσβάσιμη, ενώ αυτά αναδημοσιεύθηκαν από πλήθος άλλων ιστοσελίδων και ιστότοπων, επιτείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάδοση των ψευδών ισχυρισμών και την διά αυτής προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και με ρητή επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για την ως άνω απαράδεκτη και αξιόποινη συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ στο αμέσως επόμενο τεύχος της εφημερίδας της πρώτης εξ υμών, όπως επίσης και στο αμέσως επόμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας της δεύτερης εξ υμών, ή σε κάθε περίπτωση εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, να ανακαλέσετε ρητά την προσβολή της προσωπικότητάς μου που πραγματοποιήθηκε με την παραπάνω δημοσίευση, διά της δημοσίευσης επανορθωτικού άρθρου στην ίδια ή σε ανάλογη θέση στο εξώφυλλο και στο κυρίως φύλλο της εφημερίδας σας, ίδιας έκτασης και μεγέθους ανάλογο με το ως άνω επιλήψιμο δημοσίευμα, ομοίως και της ιστοσελίδας σας, δημοσιεύοντας αυτούσιο το κείμενο της παρούσας εξώδικης δήλωσής μου, κοινοποιώντας εν συνεχεία σε εμένα το εν λόγω δημοσίευμα αποκατάστασης, βάσει των διατάξεων της παρ. 2 του αρ. 37 του ν. 4356/2015.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως προβείτε άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μην διατηρείται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της δεύτερης εξ υμών το εν λόγω δημοσίευμα και να διαγραφεί άμεσα από το ιστορικό οποιασδήποτε ηλεκτρονικής μηχανής αναζήτησης (της δικής σας ανάρτησης).

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως απέχετε στο μέλλον από κάθε ανάλογη πράξη διάδοσης και αναπαραγωγής αναληθειών, ανακριβειών και προσβλητικών για εμένα δημοσιευμάτων σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητά μου, όπως επίσης και για το πρόσωπό μου εν γένει.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα προβώ στις νόμιμες ενέργειες προς προάσπιση παντός νομίμου δικαιώματός μου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα