«Ξεψαχνίζουν» τη ΔΟΥ Χαλκίδας

Η διευθύντρια συνελήφθη ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επαγγελματίες και απλούς φορολογουμένους, αποσπώντας τους τεράστια ποσά

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το… τεφτέρι που χρησιμοποιούσε η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία συνελήφθη ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και απλών φορολογουμένων, αποσπώντας τους τεράστια ποσά.

Το εν λόγω σημειωματάριο, το οποίο έχει προκαλέσει τρέμουλο και αγωνία στους συλληφθέντες, κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο γραφείο της διευθύντριας και σε αυτό κατονομάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ δίπλα αναγράφονται διάφορα ποσά, από 250 έως 11.000 ευρώ, μαζί με ημερομηνίες από τις 4 Νοεμβρίου του 2020 έως και τον Μάιο του 2024. Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας Ε. Τίλη είχε βραβευτεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου στο facebook τονιζόταν ότι η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω υπηρεσία».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός δεν γνώριζε τα πρόσωπα που κλήθηκε να βραβεύσει: «Σήμερα αισθανόμαστε δυσάρεστα για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που προκλήθηκε, επειδή του ζητήσαμε (ενν. Βασίλη Σπανάκη) στη διάρκεια της εκδήλωσης να είναι δίπλα μας και να φωτογραφίζεται με τους/τις βραβευομένους. Επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι η επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν ήταν αυτονόητα ευθύνη του επιμελητηρίου και όχι των υπόλοιπων παριστάμενων ατόμων που τιμήθηκαν».

Τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης που έστησαν εφοριακοί της πόλης, ανάμεσά τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Χαλκίδας, τρία ακόμα στελέχη της τοπικής εφορίας, δύο ιδιώτες, μία διεκπεραιώτρια και ένας λογιστής. Η δράση του κυκλώματος εφοριακών, που εκτιμάται ότι αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ από εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και απλών φορολογουμένων, ήταν διαρκής, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2023. Οι ενέργειες – διευκολύνσεις στις οποίες προέβαινε ως «υπηρεσία» η εγκληματική οργάνωση, απαιτώντας το ανάλογο αντίτιμο, λάμβαναν χώρα κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της προϊσταμένης, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση παραλάμβανε είτε η προϊσταμένη είτε κάποιο σημαίνον μέλος της οργάνωσης. Για τον μέγιστο εντοπισμό υποθέσεων με φορολογικές εκκρεμότητες και την απαίτηση χρηματικού ποσού η προϊσταμένη επικοινωνούσε τακτικά και με τη διεκπεραιώτρια που παρείχε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με εταιρίες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε, επίσης, η δράση μίας υποομάδας, αποτελούμενης από δύο μέλη, λογιστή και διεκπεραιώτρια, που είχαν άμεση επικοινωνία με την προϊσταμένη. Η τελευταία, μάλιστα, επικοινωνούσε με τα μέλη της υποομάδας αποκλειστικά με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση (ghost phone) με στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα εντοπισμού της από τις διωκτικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα