Στη φυλακή ο «νονός» των αναβολικών

Είχε μετατρέψει σπίτι και υπόγειο πάρκινγκ στον Αλιμο σε εργοστάσιο παραγωγής απαγορευμένων ουσιών

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 57χρονος επιχειρηματίας από τη Γλυφάδα, που κατηγορείται ως αρχηγικός μέλος του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο κατηγορούμενος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και απολογήθηκε για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, μεταξύ αυτών και για εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο, αρνήθηκε τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί, παρά το γεγονός πως φέρεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε μετατρέψει το σπίτι του και το υπόγειο πάρκινγκ του στον Αλιμο σε εργοστάσιο παραγωγής αποθήκευσης αναβολικών ουσιών. Για να πείσει, δε, ο 57χρονος, επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι χημικός μηχανικός και υπό την ιδιότητά του αυτή έκανε, όπως φέρεται ότι είπε στην απολογία του, πειράματα, χρησιμοποιώντας όμως ο ίδιος τα χάπια. Οι παραπάνω ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο δεύτερος συλληφθείς της υπόθεσης, ηλικίας 70 ετών. Ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε είναι να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος κατά τη δική του απολογία του υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες, πως έκανε κάποιες μικροδουλειές για λογαριασμό του επιχειρηματία, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας. Μάλιστα, και οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται ότι αμφισβητούν την ποσότητα των κατασχεθέντων αναβολικών ουσιών που αναφέρουν οι αστυνομικοί και υποστηρίζουν πως αυτή είναι πολύ μικρότερη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το 2019, «προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, άρχισαν να πωλούν αναβολικές ουσίες σε αθλητές που μνημονεύονται και στον κατάλογο της Wada, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής στους διάθεσης-ικανότητας και απόδοσής τους κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή εν όψει της συμμετοχής του σε αυτούς».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «εκτός από τα παράνομα αναβολικά σκευάσματα, προέβαιναν και στην παρασκευή και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων επωνύμων εταιριών (Pfizer), πλαστογραφώντας το σήμα και τη συσκευασία αυτών». Η δράση των κατηγορουμένων είχε φτάσει και στο εξωτερικό, ενώ η προμήθεια των πρώτων υλών για την κατασκευή των αναβολικών γινόταν κυρίως από την Ισπανία, την Κίνα και την Τσεχία. Στη συνέχεια τα παράνομα σκευάσματα πωλούνταν μέσω συγκεκριμένων ιστότοπων, τους οποίους είχε δημιουργήσει και διατηρούσε στο διαδίκτυο ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

Τέλος, στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε κρυπτονομίσματα, καθώς από την έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε στο σπίτι του 57χρονου στον Αλιμο «ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομίσματος, για τη λειτουργία του οποίου απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα