Ναρκωτικά πίσω από την επίθεση στην Πάρνηθα;

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα μέλη της ομάδας των εθελοντών που καθάριζαν την περιοχή να έπεσαν πάνω σε κακοποιούς που «επόπτευαν» χασισοφυτεία

Την ώρα που οι δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος των εθελοντών στην Πάρνηθα παραμένουν άφαντοι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως πίσω από την ακραία συμπεριφορά τους δεν αποκλείεται να κρύβεται καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών!

Οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο τα μέλη της ομάδας των εθελοντών που είχαν πάει να μαζέψουν σκουπίδια από το βουνό και δέχτηκαν επίθεση να έπεσαν πάνω σε… κακοποιούς που «επόπτευαν» χασισοφυτεία. Οι αναλυτές της Ασφάλειας καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι νεαροί βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο κι επειδή έγιναν αντιληπτοί από ομάδα «φύλαξης» χασισοφυτείας στην ευρύτερη περιοχή, βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη. Το σενάριο αυτό θα δικαιολογούσε τη συμπεριφορά τους και το γεγονός ότι ζήτησαν από τους εθελοντές να φύγουν, αλλά δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψαν και τους επιτέθηκαν.

Tαυτοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου και την ταυτοποίηση των επτά κακοποιών, ενώ αναζητά μέσα από βίντεο και μαρτυρίες τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν την περιοχή. Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν οι εθελοντές βρέθηκαν στην Πάρνηθα, στο πλαίσιο δράσης που αφορούσε τη συγκέντρωση απορριμμάτων. Ξαφνικά, παρέα αγνώστων τους τραμπούκισαν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν, ενώ στον έναν από αυτούς κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές!

«Είχαμε αποφασίσει να καλύψουμε την απόσταση Δερβενοχώρια – Ανάβυσσος με σκοπό να καθαρίσουμε τα σκουπίδια, όμως μας έπιασε το βράδυ και επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Πάρνηθα. Οι δύο φίλοι μου κοιμούνταν σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά. Κατά τη 1 το βράδυ εμφανίστηκε η παρέα των ανδρών κι άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως “τι ομάδα είστε;”, “είστε αναρχικοί;” κ.λπ. Προσπαθούσαν να βρουν αφορμές για καβγά, ήθελαν απλά να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, όμως τα παιδιά τούς παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους και τους εξήγησαν πως μοναδικό μας μέλημα είναι να συγκεντρώσουμε σκουπίδια, κι έτσι λίγο αργότερα έφυγαν» ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης «Save Your Hood» Βασίλης Σφακιανόπουλος.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, περίπου 10 λεπτά αργότερα επέστρεψαν κι άρχισαν να επιτίθενται στους δύο εθελοντές. «Ξύπνησα από τις κραυγές αγωνίας. Είδα αιμόφυρτο τον Μιχάλη μπροστά μου, με χτυπήματα στο κεφάλι, όμως ο Γιώργος ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση – είχε δεχτεί μαχαιριές. Το αίμα έτρεχε ποτάμι κι ο ίδιος φαινόταν να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, βρισκόταν σε σοκ» τόνισε και συνέχισε: «Επρεπε να κάνουμε κάτι για να περιορίσουμε την αιμορραγία. Πριν από περίπου 16 χρόνια ήμουν πιστοποιημένος στις Πρώτες Βοήθειες, οπότε γνώριζα πως το νάιλον θα βοηθούσε, κι έτσι αρπάξαμε τις σακούλες σκουπιδιών και καταφέραμε να περιορίσουμε τη ροή του αίματος. Ενημερώσαμε το ΕΚΑΒ, όμως είπαν πως θα καθυστερούσε, κι έτσι πήραμε το ρίσκο να τον μεταφέρουμε εμείς στο νοσοκομείο. Οταν φτάσαμε, ο γιατρός μάς είπε πως η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή, ώστε η παραμικρή καθυστέρηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία». Ο επικεφαλής της οργάνωσης εκφράζει την πεποίθηση πως η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και θα φτάσει στα ίχνη των δραστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα