Η καρδιά «πρόδωσε» τον 20χρονο ναυαγοσώστη

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατός του οφείλεται σε πρόβλημα που αντιμετώπιζε, και όχι στον ξυλοδαρμό του

Από παθολογικά αίτια και όχι από τον ξυλοδαρμό του προήλθε ο θάνατος του 20χρονου ναυαγοσώστη που κατέρρευσε ύστερα από άγρια συμπλοκή στο παραθαλάσσιο χωριό Καλύβες Χανίων. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του 20χρονου ναυαγοσώστη οφείλεται σε καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ο νεαρός, που είχε ιστορικό με προβλήματα καρδιάς, στρεσαρίστηκε από τον ξυλοδαρμό, με συνέπεια να υποστεί επιπλοκές και στη συνέχεια να καταρρεύσει στον δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έξω από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν ως ναυαγοσώστης. Από την προανάκριση που διενεργεί η Αστυνομία, εκτιμάται πως η συμπλοκή προκλήθηκε επειδή κάποιος είχε κλέψει καπνικά προϊόντα από το δωμάτιο του άτυχου 20χρονου. Αυτός ζήτησε εξηγήσεις και δέχτηκε επίθεση έξω από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, αιτία του καβγά ήταν το γεγονός ότι ο ναυαγοσώστης παρενέβη σε νεαρούς που παρενοχλούσαν τουρίστριες στην πισίνα του ξενοδοχείου. «Παρενοχλούσαν κάποια κορίτσια, τουρίστριες, και αυτό το καημένο έκανε απλά τη δουλειά του. Τους είπε ευγενικά ότι “πρέπει να φύγετε, είναι ιδιωτικός χώρος, μην παρενοχλείτε τα κορίτσια” και “αφήστε τα να απολαύσουν τις διακοπές τους”» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στην επίθεση που δέχθηκε έξω το ξενοδοχείο, συμμετείχαν οι δύο 24χρονοι Ελληνες με καταγωγή από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, οι οποίοι εργάζονταν για την τουριστική σεζόν στις Καλύβες. Ο 20χρονος Αλβανός κατάφερε να τους ξεφύγει, τρέχοντας σε κεντρικό σημείο του χωριού. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο άτυχος νέος φώναζε «ήμουν μοναχός κι ήταν πέντε και με δέρνανε». Λίγα δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Σε βοήθεια έσπευσαν υπάλληλος φαρμακείου με απινιδωτή, ένας αστυνομικός και άλλοι περαστικοί, μεταξύ των οποίων και νοσηλευτής που του έκανε ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια, έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες και γιατρό, αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. «Αμέσως πήγαμε να του δώσουμε ό,τι βοήθεια μπορούσαμε και βρέθηκαν κάποιοι να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, αλλά χωρίς να ανταποκρίνεται. Ωστόσο, άκουγα και κάτι φωνές, φώναζε ότι τον έδειραν και καλά, “δύο εναντίον ενός”» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή Χανίων οι δύο 24χρονοι Ελληνες που συνεπλάκησαν με τον άτυχο ναυαγοσώστη, κατηγορούμενοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Ντερμανάκη, οι δύο συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε πρώτος ο 20χρονος ναυαγοσώστης με κουτουλιά που έριξε στον έναν εντολέα του. Με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη, κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν τη δράση συμμοριών που δρουν στην περιοχή. «Κάποιοι από αυτούς είναι σεσημασμένοι στην Αστυνομία. Κάποιοι από αυτούς δουλεύανε και στο ξενοδοχείο, έχουν και παρελθόν» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Καλυβών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα