«Δεμένο» έχει τον δολοφόνο του τοπογράφου η Αστυνομία

Ατράνταχτα είναι τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 44χρονος Γιώργος Κ. που συνελήφθη πάτησε τη σκανδάλη εναντίον του Π. Στάθη στο Ψυχικό

Δένουν» ολοένα περισσότερο οι αστυνομικοί την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, αφού τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον 44χρονο συλληφθέντα Γιώργο Κ. γίνονται όλο και περισσότερα όσο προχωρά η έρευνα. Χθες έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε πυρίτιδα σε τσαντάκι μέσης στο σπίτι του, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις για τα άλλα αντικείμενα, όπως η μηχανή του, το μπουφάν, τα ρούχα και τα γάντια του, που εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ερευνώνται δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM που εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα σε κρύπτη που είχε σε ψευδοροφή στο διαμέρισμα όπου έμενε με τη σύντροφό του στο Ψυχικό.

Στο μεταξύ, ο 44χρονος οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του Νίκος Αλέτρας, κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, υποστήριξε πως ο 44χρονος «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του. Ο,τι κι αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα. Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία».

Το μοιραίο λάθος

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η υπόθεση είναι καλά «δεμένη». Αφού μελέτησαν δεκάδες βίντεο και χαρτογράφησαν τις κινήσεις του 44χρονου, διαπίστωσαν το μοιραίο του λάθος. Ο 44χρονος πήγε με το σκούτερ στου Ζωγράφου και το άφησε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενή του, και από εκεί έφυγε με τη δική του μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια έχει καταγραφεί με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό.

Αλλά και η σύντροφός του μίλησε για όλα όσα έχει δει στους αστυνομικούς. Οταν της έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται ότι είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει, εκείνη απάντησε καταφατικά και πως τον έχει συναντήσει ο σύντροφός της στη Μύκονο για να μιλήσουν για δουλειές. Για αυτό και υπάρχει αισιοδοξία στην ΕΛ.ΑΣ. ότι σύντομα θα βρεθεί ενώπιον του νόμου και ο ηθικός αυτουργός, που έδωσε την εντολή να «φαγωθεί» ο 54χρονος τοπογράφος. Στην κατεύθυνση αυτή «ξεψαχνίζονται» οι επαγγελματικές κινήσεις του θύματος στη Μύκονο, όπου έχει μεταβεί κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, για αγοραπωλησίες ακινήτων οι οποίες σε κάποιον δεν άρεσαν…

«Ημουν τυχερή»

Την ίδια ώρα, η πρώην σύντροφος του συλληφθέντος και πολύ γνωστή make up artist, με τον οποίο έχουν ένα παιδί και η οποία τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση, δήλωσε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο άνθρωπος που ξέρω μπορούσε να φτάσει σε σημείο να σκοτώσει με τόση ευκολία, παρότι εγώ στάθηκα τυχερή που δεν ήμουν ένα θύμα σαν την Καρολάιν, γιατί προς τα εκεί όδευα από τη βία που έχω υποστεί από εκείνον». Η ίδια αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βίας από τον συλληφθέντα, κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος του, όμως εκείνος την ανάγκαζε να τις αποσύρει.

«Ηταν βίαιος, ψυχικά ασταθής, είχε το προφίλ του κλασικού νάρκισσου. Μου έχει σπάσει το χέρι μου, τη μύτη μου, έχω κάνει μηνύσεις γι’ αυτές τις πράξεις στη ΓΑΔΑ και μετά με έβαζε να τις αποσύρω, και αμέσως όταν κατεβαίναμε από το κτίριο με απειλούσε: “Τώρα να δεις τι θα σου κάνω”» είπε στο newsit.gr.

Σκληρός και με βαρύ μητρώο ο δράστης

Σκληρός κακοποιός θεωρείται από τις Αρχές ο 44χρονος Γιώργος Κ., που έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Πρωτίστως είχε καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς κρίθηκε ότι είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 και είχε σχέσεις με γνωστό Ελληνα βαρυποινίτη, ηγετικό μέλος της Greek Mafia. Το όνομά του επίσης βρισκόταν σε λίστα με περίπου 200 άτομα της νύχτας που εμπλέκονταν σε παρανομίες.

Για την απαγωγή είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια και κυκλοφορούσε ελεύθερος, εκμεταλλευόμενος ευεργετικές διατάξεις.

Ακόμα και όταν μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας έβγαινε το βράδυ και διέπραττε ληστείες, όπως το 2019, στα ΚΤΕΛ Πατρών και σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, με διαφορά ενός μηνός. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών. Μάλιστα, ο 44χρονος, γνωστός και ως «ωραίος Τζορτζ», πριν από τις ληστείες στο Ναύπλιο και, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018, ήταν ομιλητής σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των κρατουμένων τους», παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και ανώτατων δικαστικών! Η επιλογή του ως ομιλητή είχε γίνει από διευθυντικά στελέχη των φυλακών. Παράλληλα, όταν δεν ήταν κρατούμενος επισκεπτόταν τη Μύκονο και είχε επαφές με κοσμικούς, όπως φαίνεται από φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα