Αμεσα τα ανακλαστικά της Π.Σ. για την πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Σε Μαρκόπουλο και Λουτράκι ελέγχθηκαν σχετικά σύντομα οι εστίες

Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων που ενημερώθηκαν χωρίς χρονοτριβή για την πυρκαγιά στον Μαραθώνα είχε ως αποτέλεσμα αυτή να οριοθετηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρανά χθες το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΦΕ, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν και τρία ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, εικόνες από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Μαραθώνα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Μέσα από την ανάρτηση που έκανε στο Χ ο Βασίλης Κικίλιας, δημοσίευσε ένα βίντεο «ντοκουμέντο» από τη φωτιά στον Μαραθώνα. «Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων, και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση» έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας θέλησε να τονίσει την άμεση συνδρομή των επίγειων μέσων, που σε συνδυασμό με τα τρία ελικόπτερα έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα στα πρώτα 20 λεπτά. Αλλά και στο Μαρκόπουλο Αττικής ελέγχθηκαν σχετικά σύντομα οι δύο εστίες που ξέσπασαν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε ΧΥΤΑ κοντά στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και η άλλη κάτω από την Αθηνών – Σουνίου, κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής. Οι δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς ήταν σε κοντινή απόσταση, περίπου 500 μέτρα, και έκαιγαν ξερά χόρτα σε ελαιόδεντρα.

Στο Μαρκόπουλο συνολικά και για τις δύο εστίες επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και εννέα οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη μάχη έπεσαν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα φωτιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε οικοπεδική έκταση στην περιοχή Σκάρπα Λουτρακίου, με το μέτωπο να οριοθετείται άμεσα από την Πυροσβεστική και εθελοντές. Από την Πολιτική Προστασία έγινε γνωστό ότι και σήμερα Τρίτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων), Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο και Χίο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα