Δύο στελέχη του Κινήματος στο κύκλωμα εκβιαστών

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στη Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί η αποκάλυψη για την εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση της σπείρας εκβιαστών στον Δήμο της Αθήνας και υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα έφερε στο φως με δημοσίευμά του η ιστοσελίδα documentonews.gr, σύμφωνα με το οποίο εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ήταν και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι κοντά στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη. Η είδηση προκάλεσε εκνευρισμό και αμηχανία στην πράσινη παράταξη, η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται σε διαδικασία προεδρικής εκλογής έπειτα από τη δίνη εσωστρέφειας στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την κομματική ταυτότητα των δύο στελεχών του, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Σε ανακοίνωσή της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι «λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας». Σημειωτέον πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, με τη Λίνα Μενδώνη να τους θέτει σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Κατά πληροφορίες, τα δύο στελέχη υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού είναι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ο ένας αρχαιολόγος και ο δεύτερος εργατοτεχνίτης, και τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα με τους συνεργούς του κυκλώματος και δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου μαζί με τα 14 βασικά μέλη του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο, επειδή, όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία, η συμμετοχή τους στο κύκλωμα δεν ήταν διαρκής δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, αλλά θα κληθούν για κατάθεση στις αρμόδιες Αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα