Ο άνδρας κατέρρευσε στον δρόμο και ο ένστολος του έκανε ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά
Ακόμα και οι πιο κυνικοί λυγίζουν με τις δηλώσεις του αστυνομικού που έσωσε τη ζωή πολίτη, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του στη Σαντορίνη. Ο ένστολος, που υπηρετεί προσωρινά στο νησί, αντίκρισε τον άνδρα να καταρρέει το απόγευμα του Σαββάτου κι αμέσως έσπευσε να τον βοηθήσει, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ, με σκοπό να κερδίσει χρόνο ως την άφιξη του ΕΚΑΒ.
«Υπηρετώ στην Αμεση Δράση στη Θεσσαλονίκη, στην ομάδα Ζ. Είμαι αποσπασμένος στο νησί, στη Σαντορίνη, για τις καλοκαιρινές ανάγκες του νησιού. Οπως ξέρετε, το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη ανάγκη και πρόβλημα στα τουριστικά μας νησιά, οπότε ερχόμαστε να τα ενισχύσουμε» εξήγησε αρχικά για τη θέση του ο Σάκης Καμπούρης και συνέχισε: «Εκείνο το απόγευμα δέχθηκε μία κλήση ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματός μας εδώ ότι υπάρχει ένα πεσμένο άτομο σχεδόν στο κέντρο των Φηρών. Οπότε έφυγα με την μηχανή μου να πάω στο σημείο. Εκεί βρήκα αυτόν τον ηλικιωμένο άνθρωπο. Μάλλον προσπαθούσε να μπει στο όχημα του, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά, οπότε προσπάθησα κι εγώ να κάνω ό,τι έχω μάθει να κάνω στην εκπαίδευση που περνάμε κάθε έξι μήνες στην υπηρεσία μου στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τις πρώρες βοήθειες και κάνοντας ΚΑΡΠΑ».
Παρά την κλήση ασθενοφόρου, η άφιξή του καθυστέρησε λόγω άλλου συμβάντος, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να συνεχίσει αδιάκοπα τις προσπάθειες μέχρι την άφιξη του πληρώματος του ΕΚΑΒ. Χάρη στην έγκαιρη και αποφασιστική του παρέμβαση ο άνδρας μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο και οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν. «Ο χρόνος εκείνη τη στιγμή σταματάει γιατί εκείνη τη στιγμή πρέπει να κάνεις κάτι και να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες. Αυτό που προέχει είναι να είναι καλά ο άνθρωπος και να επανέλθει στην καθημερινότητά του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ρέθυμνο και έχει ακόμα αγώνα. Φυσικά και ήρθε ασθενοφόρο, υπάρχουν ελλείψεις, αλλά τα παιδιά του ΕΚΑΒ κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Είναι φυσικό να υπάρχουν καθυστερήσεις. Ο άνθρωπος επανήλθε όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Καμπούρης και κατέληξε: «Η προσπάθεια η δική μου και ενός ιδιώτη γιατρού που προσήλθε στο σημείο ήταν να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στη ζωή τον άνθρωπο και να μην τον “χάσουμε”».