«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται», τόνισαν πηγές στην Κομισιόν σε μια άτυπη ενημέρωση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αγροτική πολιτική αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως είπαν, «η καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων οφείλεται σε μια διαδικασία που ουσιαστικά η Ελλάδα μας πρέπει να καταβάλει τα χρήματα και στη συνέχεια να γίνει η αποζημίωση», σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι αξιωματούχοι προσέθεσαν ότι υπάρχει μία διαδικασία που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελέγξει η ελληνική πλευρά πιο προσεκτικά αυτά τα ποσά.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισπεύσει την έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης που αφορά το ζήτημα ροής των πληρωμών και την ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


