Ο νεαρός από τη Βουλγαρία που συνελήφθη για την απειλή βόμβας στο κολέγιο BCA επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προχώρησε σε αυτή την πράξη καθώς νωρίτερα είχε τσακωθεί με τους υπαλλήλους σεκιούριτι του κτιρίου γιατί δεν τον άφησαν να μπει στον χώρο για να πάρει μια τσάντα με βιβλία που όπως έλεγε είχε ξεχάσει.
Εντός του κολεγίου όμως ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και εκπαίδευση», στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Νίκη Κεραμέως και Όλγα Κεφαλογιάννη και οι υφυπουργοί Βιβή Χαραλαμπογιάννη και Γιώργος Τσαβδαρίδης.
Έτσι όταν ο φύλακας είδε τον σάκο στην είσοδο με το απειλητικό σημείωμα για βόμβα κάλεσε αμέσως τις Αρχές.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον χώρο και πυροτεχνουργοί, όπως και η Πυροσβεστική. Διακόπηκε φυσικά και η εκδήλωση εντός του κολεγίου BCA
Τελικά αποδείχθηκε ότι μέσα στο σάκο υπήρχε μόνο ένα βιβλίο ενώ στο πλαίσιο των ερευνών ο επικεφαλής αστυνομικός προσήγαγε τον 26χρονος Βούλγαρος καθώς τον αναγνώρισαν ως αυτόπτες μάρτυρες ότι εκείνος είχε αφήσει τον επίμαχο σάκο.
Τελικά ο νεαρός συνελήφθη καθώς ομολόγησε την πράξη του και όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε απάντησε «γιατί έχω βαρεθεί να μιλάω και να μην με παίρνουν στα σοβαρά». Κατά πληροφορίες ο νεαρός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.


