Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, όταν ανήλικοι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βεγγαλικά στο προαύλιο του 3ου – 4ου Γυμνασίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 14χρονου μαθητή.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής, την ώρα που δεκάδες μαθητές βρίσκονταν στον προαύλειο χώρο και αθλείτο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες, όλοι ανήλικοι και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πέταξαν τα βεγγαλικά από εξωτερικό σημείο προς το προαύλιο του σχολείου, προκαλώντας πανικό στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ένα από τα βεγγαλικά τραυμάτισε 14χρονο μαθητή στο πόδι, προκαλώντας έγκαυμα. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Πλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν σε παρέα πέντε ανηλίκων.
Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή αμέσως μετά την πράξη τους, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών. Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες.


