Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές
Στη φυλακή οδηγούνται, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 31χρονος και ο 27χρονος που φέρονται ως πρωταγωνιστές μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών στην Κρήτη.
Οι δύο άνδρες βρέθηκαν σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών, όπου απολογήθηκαν για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της καλλιέργειας, κατοχής και εμπορίας απαγορευμένων ουσιών.
Το χρονικό της επιχείρησης
Η εξάρθρωση της δράσης τους ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας της Δίωξης Ναρκωτικών. Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γάζι, όταν οι αρχές ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους έξω από μια αποθήκη που λειτουργούσε ως το κεντρικό τους ορμητήριο («καβάτζα»).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που φόρτωναν συσκευασίες ναρκωτικών σε όχημα, προκειμένου να τις μεταφέρουν στο σπίτι του 27χρονου.
Τα ευρήματα και οι κατασχέσεις
Οι έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτια και οχήματα στους Δήμους Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου αποκάλυψαν μεγάλες ποσότητες ουσιών και εξοπλισμό διακίνησης. Συγκεκριμένα, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν:
6,8 κιλά κάνναβης
504,7 γραμμάρια κοκαΐνης
7.500 ευρώ σε μετρητά
5 ζυγαριές ακριβείας και 4 κινητά τηλέφωνα
Στην επιχείρηση επιστρατεύθηκαν δυνάμεις από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, με τη συνδρομή της Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταφορές τους.


