Ένα ισχυρό πλήγμα στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική πέτυχε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, διαλύοντας μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν ενεργά στην εμπορία κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Το «χτύπημα» επετεύχθη την Πέμπτη 5/2, έπειτα από ευρεία επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις σημείωσαν συγκεκριμένους στόχους σε Αθήνα, Κερατέα, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο, αποδόμητας step-by-step τη δράση της σπείρας.
Κατά την έφοδο, συνελλήφθησαν συνολικά έξι άτομα. Πέντε εξ αυτών αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης, με τον αρχηγό να βρίσκεται ανάμεσά τους, ενώ πιάστηκε και ένας συνεργός.
Σχηματίστηκε ποινικό αρχείο που περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παραβιάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Ο «αφεντικό» της σπείρας είχε τον απόλυτο έλεγχο, καθώς αναλάμβανε το συντονισμό των υπολοίπων, την εύρεση προμηθευτών, την παραλαβή και φύλαξη των κερδών, αλλά και τη διαχείριση των ναρκωτικών, από τη μεταφορά και τη φύλαξη έως τη διαδικασία της νόθευσης και τυποποίησης της ηρωίνης.
Από την πλευρά τους, τα υπόλοιπα επιχειρησιακά μέλη λειτουργούσαν ως τα «χέρια» της οργάνωσης. Φρόντιζαν την αποθήκευση των ναρκωτικών, εντόπιζαν πελάτες, προχωρούσαν στην επανατυποποίηση και πώληση των ουσιών και εισέπρατταν τα χρήματα. Επιπλέον, διαχειρίζονταν χώρο απόκρυψης («καβάτζα»), εξασφαλίζοντας τον συνεχή ανεφοδιασμό της ομάδας.
Συνολικά, στην κατοχή των κατηγορούμενων, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:
* το χρηματικό ποσό των 17.170 ευρώ,
* 1.445,1 γραμμάρια ηρωίνης,
* 468,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
* 52 γραμμάρια κοκαΐνης
* 58 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης,
* 6.762,5 γραμμάρια από σκόνες άγνωστης χημικής σύστασης,
* 2 αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα,
* 107 φυσίγγια,
* 9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
* 6 κινητά τηλέφωνα και
* πλήθος νάιλον συσκευασιών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά περίπτωση έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για παρόμοια και έτερα αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


