Για την προσεχή Τετάρτη 4 Μαρτίου αναβλήθηκε η ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη Χρυσή Αυγή. Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοίνωσε νωρίτερα πως η διάσκεψη των δικαστών δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω ασθένειας ενός μέλους τους.
Η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Στεφανάτου έχει ζητήσει από τους δικαστές να κηρύξουν ενόχους, όπως και πρωτοδίκως και τους 42 κατηγορουμένους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε ένταξη, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται κατηγορίες για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος Αιγύπτιου αλιεργάτη, κατά την διάρκεια άγριας επίθεσης «τάγματος εφόδου» της Χρυσής Αυγής στο σπίτι που έμενε με άλλους συμπατριώτες του, το 2012.
Η ιστορική πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020, κρίνοντας την ηγεσία του κόμματος ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


